ADO Den Haag Vrouwen sluiten af met overwinning

Trainer Sjaak Polak heeft zijn carrière bij de ADO Den Haag Vrouwen afgesloten met een overwinning. De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld in het eigen Bingoal Stadion. De wedstrijd stond in het teken van afscheid nemen van de hoofdtrainer en een aantal speelsters. Na de wedstrijd stonden de bloemen klaar en werden zij toegesproken door technisch manager Annabel Toorenburg.

De wedstrijd zelf goed begonnen door ADO Den Haag en de eerste kans schoot Lobke Loonen over. Meerdere kansen volgden maar werden ook nog niet benut. Na een half uur spelen bezweek de Rotterdamse defensie dan toch en opende Liz Rijsbergen de score. Na de thee was het opnieuw Rijsbergen die goalie Pothof passeerde, 2-0.

De Haagse defensie hield de nul en na de reguliere speeltijd kon het huldigen van trainer en speelsters beginnen. Nikki IJzerman werd uitgeroepen tot speelster van het seizoen. In de 87e minuut volgde een emotionele wissel. Ilham Abali maakte na ruim drie jaar haar rentree in de hoofdmacht. Afscheid werd genomen van de volgende speelsters:
Maartje Looijen, Jaimy Ravensbergen, Anne Sellies, Wendy Balfoort en Kirsten van de Westeringh en trainer Sjaak Polak.

Karakteristieken
ADO Den Haag Vrouwen – Excelsior 2-0 (1-0)
Scoreverloop: 34. Rijsbergen 1-0, 52. Rijsbergen 2-0
Scheidsrechter: Verhoeve

Toeschouwers: 852

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd / Vonk (70. Stoop), Noordermeer, Raaijmakers, Nelemans / Van Oosten, Van der Wal, Vande Velde (88. Albali) / Rijsbergen (88. Viehoff), Loonen (70, Susanna), IJzerman (7. Van den Ende)

Opstelling Excelsior:
Pothof / Ridder, Kleine, Piqué, Van Gogh / Van den Born, Hendriks, Van Vliet / Breewel, De Keijzer, Udink

Deel dit bericht op: