Niets leek de ploeg van Giovanni Franken in de weg te staan nadat ze in een kolkend Cars Jeans Stadion op een riante 3-0 voorsprong waren gekomen in de finale van de play-offs. Excelsior had tot dat moment niets in te brengen. Maar twaalf minuten voor het einde van de wedstrijd ging het alsnog mis. Een rode kaart voor Tyrese Asante bleek het omslagpunt in de wedstrijd. Wat aanvankelijk een vrije trap voor ADO leek te zijn werd door arbiter Makkelie anders beoordeeld en hij deelde de tweede gele kaart uit aan Asante die hierna kon vertrekken. De behendige Marouan Azarkan scoorde de 3-1 en was de inleiding van een complete ineenstorting van ADO Den Haag. Twee minuten na de score van Azarkan scoorde Excelsior speler Reuven Niemeijer de aansluitingstreffer en inde extra tijd kwam Excelsior zelfs langszij nadat Thijs Dallinga vrij kon inkoppen.
ADO Den Haag was zwaar aangeslagen maar het lukte de groen-gelen toch weer op voorsprong te komen na een doelpunt van Komijenovic. De Rotterdammers hadden intussen al lang in de gaten dat de thuisploeg kwetsbaar was en voerde de druk op. Dit resulteerde in een nieuwe gelijkmaker van Redouan El Yaakoubi. Na ruim 120 minuten spelen moesten strafschoppen bepalen wie er zou promoveren naar de Eredivisie. Nadat het lang gelijk ging werd de strafschop van Jamal Amofa, de speler die een jaar lang uitstekend speelde en inmiddels de lieveling van het publiek was geworden, gestopt door Stijn van Gassel gestopt. Met deze uitkomst speelt ADO Den Haag volgend seizoen opnieuw in de Keukenkampioendivisie.

Karakteristieken
ADO Den Haag – Excelsior Rotterdam* (4-4)
*wint na stafschoppen (7-8)

Scoreverloop: 36. Verheydt 1-0, 42. Pires 2-0 47. Steijn 3-0, 79. Azarkan 3-1, 81. Niemeijer 3-2, 90+2. Dallinga 3-3, 97. Komljenovic 4-3, 109. El Yaakoubi 4-4

Scheidsrechter: Makkelie