ADO Den Haag moet genoegen nemen met een punt

Publiek
Met zo’n kleine 5000 toeschouwers op de tribune moest ADO Den Haag aantreden tegen De Graafschap, de nummer acht op de ranglijst. De Graafschap, een zeer geroutineerde ploeg maakte het de thuisploeg erg lastig. In het doel van ADO Den Haag Hugo Wentges die zijn debuut maakte.

Blessure
Na een klein half uur spelen raakte Eljero Elia zwaar geblesseerd nadat hij in botsing was gekomen met Jasper van Heertum, verdediger van De Graafschap. Direct begonnen zijn medespelers naar de kant te zwaaien dat er verzorging moest komen en ook werden er al wisselgebaren gemaakt. Na een lange behandeling op het veld moest Elia op een brancard het veld verlaten, gesteund door luid applaus van het publiek. Een behoorlijke aderlating voor trainer Ruud Brood die kort hierna ook Gregor Breinburg moest wisselen vanwege een hamstringblessure. op slag van rust kreeg Samy Bourard een kans op zijn ploeg op voorsprong te zetten maar doelman Hidde Jurjus voorkwam een Haagse treffer.

In de tweede helft drongen de groen-gelen steeds meer aan maar de kansen werden niet benut. Aan het slot van de tweede helft kreeg Bourard opnieuw een kans op de 1-0 op het scorebord te krijgen maar verzilverde zijn kans niet. Na 99 minuten spelen stond dan ook nog dezelfde stand op het scorebord als aan het begin van de wedstrijd.

Opstelling ADO Den Haag;
Wengtes, Matthys, Kemper (80. M. Mulder), Amofa; Klas, Breinburg (40. Asante), Steijn, Elia (29. Kishna), Verheydt, Catic (80. Severina).

Opstelling De Graafschap;
Jurjus; Lelieveld, van Heertum, van de Pavert, Baas; Fortes, Schuurman; Acheffay (46. Konings), Opoku (74. Lieftink), Korte; Hendriks (61. Haen).

Deel dit bericht op: