Winst door kopbal Thomas Verheydt

ADO Den Haag boekte in de laatste thuiswedstrijd van de competitie een krappe 1-0 overwinning op Almere City. De blijdschap dan wel opluchting bij spelers en staf was groot na het laatste signaal van arbiter Alex Bos.
Opnieuw kwam het doelpunt van het hoofd van Thomas Verheydt die inmiddels zijn dertigste doelpunt heeft gescoord.
Traditioneel werden in de laatste thuiswedstrijd alle supporters die het afgelopen jaar zijn overleden herdacht met een indrukwekkend applaus van een minuut.

De eerste kans van de wedstrijd was voor de ploeg uit Almere maar het schot van Lance Duijvestein trof geen doel. Doelman Nordin Bakker moest aan de kant van Almere redding brengen op het schot van Felipe Perez. Zonder doelpunten werd er gerust in het Cars Jeans Stadion.

Almere City had met een goed resultaat nog de periodetitel kunnen binnen slepen maar aan het spel was niet te zien dat de ploeg van Alex Pastoor het maximale gaf om die titel binnen te halen. Met nog zo’n twintig minuten te spelen was het opnieuw Thomas Verheydt die de score opende met een kopbal. Hiermee scoorde hij zijn dertigste doelpunt voor ADO Den Haag, een indrukwekkend record.
Na de openingstreffer was het zaak om het eigen doel schoon te houden maar in de slotfase dreigde het even opnieuw mis te gaan na aandringen van Almere City maar doelman Hugo Wentges hield zijn doel schoon.

Na het laatste fluitsignaal werd de Karel Jansen troffee door ADO coryfee Lex Schoenmaker uitgereikt aan topscorer, talent en speler van het seizoen.
Talent van het seizoen: Hugo Wentgens
Speler van het seizoen: Sem Steijn
Topscorer van het seizoen: Thomas Verheydt

Karakteristieken
ADO Den Haag – Almere City (1-0)

Scoreverloop: 69. Verheydt 1-0
Scheidsrechter: Bos

Opstelling ADO Den Haag:
Wentges; Janmaat (Asante), Amofa, Matthys, Kemper; Breinburg, Klas (Puclin), Steijn (Komljenovic); Kishna, Verheydt, Pires (Catic)
Opstelling Almere City:
Bakker; van Vlerken; Helstrup; Receveur; Post; Pouwels; Duijvestijn; Alhaft; Jacobs; Puriel; Poll

Toeschouwers: 6089

Deel dit bericht op: