ADO moet een 0-3 nederlaag incasseren

Na het gelijkspel tegen PSV hoopten de ADO Den Haag Vrouwen ook Ajax pijn te doen door punten af te snoepen. Helaas liep de wedstrijd anders dan gehoopt en zag een volle eretribune hoe ADO een 0-3 nederlaag moest incasseren. Na een kleine twintig minuten spelen kwam Ajax op voorsprong na een goede uitbraak van Ajax waarbij Tiny Hoekstra de bal bal goed voor gaf en Romée Leuchter de bal kon binnenschieten.
Nikki IJzerman probeerde het aan de andere kant met een boogbal maar Ajax doelvrouw Lisa Kop had weinig moeite met deze bal. Niet veel later moest Kop opnieuw ingrijpen na een schot van Liz Rijsbergen. De corner die hierop volgde van diezelfde Rijsbergen raakte het aluminium.

Het meest pijnlijke moment van de wedstrijd was misschien wel de rode kaart die Jaimy Ravensbergen in de 54e minuut gepresenteerd kreeg van arbiter Bjorn Kuiper na een opstootje met Lisa Doorn. Doorn kreeg geel gepresenteerd en mocht de wedstrijd voortzetten
Met tien tegen werd het voor ADO Den Haag een moeilijke opgave, zeker tegen een ploeg als Ajax. Met een aantal vers ingebrachte speelster kon de Haagse formatie niet voorkomen dat Ajax verder uitliep naar een 0-3 stand.

Volgende week wacht de ploeg van Sjaak Polak opnieuw een lastige opgave bij Fortuna Sittard. De Limburgers wonnen deze spelronde met 2-0 van PSV.