BICT Groep ITF The Hague

Arantxa Rus en Max Houkes winnen

Tennis is weer een publiekstrekker in Den Haag
Nadat de regen dinsdagavond en woensdagochtend roet in het eten gooide bij het BICT Groep ITF The Hague, barstte het tennis geweld op de Rhijenhof woensdagmiddag eindelijk los. Favorieten Arantxa Rus, Eva Vedder en Max Houkes bereikten de volgende ronde, terwijl enkele toptalenten de show steelden.

‘De vijver van tennistalenten in Nederland is heel groot en dat zie je hier duidelijk terug’, zei toernooidirecteur Mark-Paul Burgersdijk woensdag terwijl hij over het terrein liep. De 19-jarige Sarah van Emst had even daarvoor een puike partij op de mat gelegd en de 18-jarige Loes Ebeling Koning won zeer overtuigend van de Argentijnse Martina Capurro Taborda, de nummer 185 van de wereld: 6-3, 6-0.

Op de bomvolle speeldag won bij de heren ook de talentvolle Guy den Ouden (finalist 2023). Hij rekende af met de Amerikaan Jakub Wojcik. Lokale helden Pieter de Lange (18) en Brian Bozemaj (20) maakten het hun tegenstanders moeilijk, maar strandden in de eerste ronde. In de avond sloeg titelverdediger Max Houkes zich via de Fransman Timo Legout in twee sets naar de tweede ronde.

Om 18.00 uur was het de beurt aan Arantxa Rus. De nummer 1 van Nederland en titelverdediger bij het BICT Groep ITF The Hague nam het op het center court op tegen de Duitse Mina Hodzic. Voor het oog van twee volle tribunes won Rus in twee sets, al kreeg de Westlandse het niet cadeau. In beide sets moest er een tiebreak aan te pas komen, in set 2 poetste Rus drie setpunten weg. Eerder op de dag plaatste ook Eva Vedder zich voor de tweede ronde. De Haagse won van de Australische Jaimee Fourlis: 6-4, 6-3.
Verslag; PR BICT Groep ITF The Hague

Deel dit bericht met je vrienden via: