BICT Groep ITF, dag met verrassingen

Geplaatste spelers bijten in het gravel

Het hoofdtoernooi van het BICT Groep ITF The Hague is dinsdag van start gegaan. ‘Thuisspeler’ Stijn Paardekooper verloor in de eerste ronde, net als voormalig finalist Jelle Sels. De eerste dag van het toernooi werd vanwege de regen vroegtijdig afgebroken.

Voor Stijn Paardekooper (20) was het een bittere nederlaag op zijn ’thuistoernooi’ tegen landgenoot Manvydas Balciunas. De Hagenaar, vorige week in Amstelveen nog knap halve finalist, won de eerste set op het center court met 6-0, maar verloor de tweede set met dezelfde cijfers. In de derde set was Balciunas met 6-3 te sterk.

Ook voor Jelle Sels verliep het BICT Groep ITF The Hague niet zoals gehoopt. De finalist van 2021 en 2022 ging in twee sets onderuit tegen de Spanjaard Alex Marti Pujolras: 6-4, 6-4. Bij de mannen was Hagenaar Guy den Heijer dicht bij een stunt. Hij liet de nummer 1 geplaatst Oliver Crawford flink zweten, maar kwam in de derde set net tekort.

Arantxa Rus begon het dubbelspel met een overwinning. Samen met haar Mexicaanse partner Maria Jose Portillo Ramirez won de Westlandse in twee sets van Lian Tran en Laura Boehner. Michaëlla Krajicek en Merel Hoedt strandden in de eerste ronde.

Programma woensdag

Aan het begin van de avond deed de regen helaas ook de Rhijenhof aan, waardoor de avondwedstrijden naar woensdag zijn verplaatst. De eerste wedstrijden beginnen dan om 11.00 uur. Toppers als Eva Vedder en Max Houkes en local hero Pieter de Lange komen in actie.

De wedstrijd van de dag is die van Arantxa Rus. De titelverdediger en nummer 1 van Nederland speelt om 18.00 uur tegen de Duitse Mina Hodzic. Na afloop om 21.00 uur wordt de halve finale van Oranje op het EK tegen Engeland op grote schermen uitgezonden.

Succesvolle netwerkbijeenkomst

De organisatie van het BICT Groep ITF The Hague kijkt eveneens met trots terug op de geslaagde netwerkbijeenkomst van de gemeente Den Haag voor sportverenigingen uit de regio. Onder het genot van een hapje en een drankje deden onder anderen Marcella Mesker en sportwethouder Hilbert Bredemeijer hun verhaal en werden volop ideeën uitgewisseld.

PR- BICT Groep ITF The Hague

Deel dit bericht met je vrienden via: