Ook RC DIOK redt het niet tegen HRC

De regen en het daardoor afgekeurde gras in Leiden hadden tot gevolg dat HRC dinsdag in Den Haag op het kunstgras de “uitwedstrijd” tegen DIOK inhaalde.

De Leidenaren trokken onmiddellijk ten strijde en kregen in 2de minuut de mogelijkheid om punten op het bord te zetten, maar de penalty kick werd gemist. Bij HRC moest het zich even zetten. Het duurde even voor ze echt het betere van het spel kregen, maar in 14de minuut was de eerste Haagse try een feit (gedrukt door Siem Noorman zonder conversie 5-0). 4 minuten later was het Björn Dolman die het ovaal achter de lijn drukte en ditmaal was de conversie van David Weersma wel raak (12-0). Voor het rustsignaal volgde er nog een 3e Try van HRC: vanuit de line-out scoorde David Anderson en zijn naamgenoot liet de conversie opnieuw tussen de palen verdwijnen zodat de teams met 19-0 de rust in gingen.

Na rust gaf HRC een extra dotje gas. Al in de 2de minuut scoorde Abe Hoogveld een try (zonder conversie 24-0). Ruim 5 minuten later braken de 3/4 van Den Haag door vanuit de verdediging. De bal ging snel over en weer op de flank en na snel spel van Björn Dolman kon Siem Noorman de try drukken. De conversie werd door David Weersma tussen de palen gekickt (31-0). maar niet alleen de 3/4 van de Haagse lieten zich gelden deze avond. De scrum van DIOK – dicht tegen de Haagse tryline – werd weggezet en Niels Kühn scoorde de try. De conversie belandde op de paal: 36-0. In de 21ste minuut laat de Haagse verdediging toch een keer een gaatje vallen en verdween de hatelijke 0 van het scorebord voor DIOK (36-5). Hoewel de bezoekers daar even moet uit lijken te putten, stelde HRC 10 minuten later weer orde op zaken. In de 33ste minuut was Jono Schenck (incl conversie 43-5) en in de 38ste minuut drukte de van ’t Gooi overgekomen Liam Stone zijn eerste try voor HRC. Ditmaal stond de paal de conversie weer in de weg (48-5).  En tot slot was het Lorenzo Groos die een schitterende aanval afrondde en de bal achter de palen drukte. Een makkie voor David Weersma die met deze kick de eindstand op 55-5 bracht, al noteerde de scheidsrechter 53-5….