KVS pakt de buit in zinderende wedstrijd

13-01-2024, 19:45u: Sporting Delta 1 – KVS/Groeneveld Keukens 1
Deltahal, Dordrecht
Uitslag: 16 – 18 (6 – 9)

KVS/Groeneveld Keukens ging op bezoek bij de nummer 5 uit de poule, Sporting Delta. De verschillen zijn klein in de onderste helft van de poule dus er stond wel wat op het spel. De wedstrijd zou zich ontpoppen als een thriller waarbij de supervissen uiteindelijk met de buit in de tas naar Scheveningen vertrokken.
In de eerste minuten van de wedstrijd tastten de teams elkaar af en werd er nog maar weinig gescoord. Maar het spel werd fysieker en KVS nam het initiatief door een ruime voorsprong te nemen. Met 1-6 op het scorebord en na een time out reageerde Sporting Delta en kwam terug tot een ruststand van 6-9. Bij KVS was inmiddels de net herstelde Lynn van der Ende uitgevallen met een enkelblessure.
In de 2e helft wist Sporting Delta aan te sluiten en bracht de spanning tot een hoogtepunt door de stand van 14-15 op het scorebord te zetten. Er werd fysiek en zeer fanatiek gespeeld waardoor de goed fluitende scheidsrechters hun handen vol hadden om de wedstrijd onder controle te houden. Met nog 3 minuten te spelen was het inmiddels weer 16-18 geworden maar KVS speelde wedstrijd prima uit. Eindstand 16-18, de punten gaan na deze zinderende wedstrijd mee naar Scheveningen. KVS blijft de hekkensluiter in de poule door de winst van Nieuwerkerk op Swift, maar heeft wel de aansluiting weer volledig gevonden.
Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht op: