KVS/Maritiem blijft in de race

Ook dit weekend stond er voor KVS/ Maritiem op papier geen moeilijke wedstrijd op het programma. KVS ontving VEO in het Cas van Dijk park in Scheveningen en de uitwedstrijd in oktober werd met maar liefst 14-30 gewonnen door de supervissen.

KVS/Maritiem pakte direct de leiding in de wedstrijd en heeft deze niet meer uit handen gegeven. VEO kwam er in de gehele wedstrijd niet aan te pas en KVS kwam nauwelijks in problemen. Het enige wat de formatie van coach André Kuipers verzuimde was om de score verder op te voeren maar met een comfortabele ruststand van 10-5 was er voor KVS geen vuiltje aan de lucht.

De tweede helft werd een kopie van de eerste. KVS liep verder uit en VEO scoorde maar nauwelijks. Aan het einde van de wedstrijd liet KVS de teugels nog wat vieren waardoor VEO nog een paar keer kon scoren. De eindstand was exact een verdubbeling van de ruststand, 20-10. KVS verzuimde wederom om de score verder op te voeren maar voor een wedstrijd die geen wedstrijd werd deed KVS wat het moest doen om in de race te blijven. De punten kunnen worden bijgeschreven bij het saldo van de Scheveningse formatie.

De directe concurrenten van KVS (Unitas en CKV Nieuwerkerk) wonnen ook hun wedstrijden en leden geen puntverlies. Dat laat de top 3 van de stand in de competitie ongewijzigd. Volgende week staat de topper van KVS tegen Unitas op het programma. De thuiswedstrijd verloor KVS met 16-20. Wil de Scheveningse formatie in de race blijven voor het kampioenschap zal er in de uitwedstrijd gewonnen moeten worden.

Deel dit bericht op: