Spannende derby in Scheveningen

In Scheveningen stond de Haagse derby tussen KVS/Groeneveld Keukens en Die Haghe op het programma, een mooi affiche en altijd garant staand voor een spannende wedstrijd. Het Cas van Dijkpark was volgestroomd met supporters van beide verenigingen, de verwachtingen waren hooggespannen.

KVS schoot uit de startblokken en speelde uiterst geconcentreerd. De formatie van André Kuipers liep al snel uit naar een voorsprong van 7-1. Pas na een kwartier vond Die Haghe het antwoord naar de 7-2 maar toen ging de derby dan ook echt los. Bij KVS kwam er zand in de motor en Die Haghe leek meer en meer in de wedstrijd te komen. Uiteindelijk gingen de teams rusten met een stand van 9-7 in het voordeel van de Supervissen.

In de 2e helft stelde Die Haghe verder orde op zaken en kwam op gelijke hoogte. Na een kwartier spelen in de 2e helft was het 11-11 en begonnen de emoties meer en meer op te spelen. De derby werd nu echt een derby. Die Haghe nam de leiding en kwam 2 punten voor. Maar de Supervissen uit Scheveningen zetten nog één keer alles op alles en kwamen met nog 2 minuten op de klok weer bij. In extremis kwamen de Supervissen 2 punten voor en hielden het hoofd koel. Uiteindelijk stond er 15-13 in het voordeel van de Scheveningers op het scorebord. Het publiek was de grote winnaar in deze spannende derby. Respect voor de scheidsrechter, die deze spannende wedstrijd vol emoties in haar eentje moest leiden.

24-09-2022, 15:30u: KVS/Groeneveld Keukens 1 – Die Haghe 1
Cas van Dijk park, Scheveningen
Uitslag 15-13 (9-7)

Deel dit bericht op: