https://www.liegebulldogs.be/https://hijshokij.nl/

België geklopt door HIJS Hokij in de Uithof

Geen doorsnee wedstrijd maar een mooie winst van HIJS op rivaal Bulldogs de Liège: 4-3 (na penaltyshots)

Zelfs zonder publiek was het een heksenketel op en om de ijsbaan van de Uithof. Bij het inspelen was er al gedonder. De testosteron van de mannen stond op maximaal in deze wedstrijd die de nummer 1 zou bepalen in de ranglijst.

UltimAir Hijs Hokij was de eerste inning oppermachtig. De mannen uit Luik moesten zwaar in de verdediging. Na acht minuten maakte Joey Oosterveld de opening door een powerplay goal. De Bulldogs weten weer langzij te komen door aanvaller Bryan Kolodziejczyk. De thuisploeg zit echter goed in de wedstrijd en lopen uit naar een 3-1 voorsprong. Eerder al werden twee spelers uit het spel gezet door een opstootje. Nu wordt ook nog de Luikse coach op de tribune gezet door onbehoorlijk gedrag. Eigenlijk hadden ze de assistent er wel naast kunnen zetten door zijn ongekend grove beledigingen richting arbitrage.

De achterstand op HIJS bleek voor de belgen in eerste instantie nogal onsportief te worden opgepakt maar uiteindelijk werd het spel weer op het ijs gespeeld. Dat deden ze zo goed dat binnen twee minuten de voorsprong van de Haagse ploeg werd omgezet naar een 3-3 stand. Ondanks de prachtige strijd die dit vervolgens opleverde bleef deze uitslag zelfs na een 5 minuten overtime onveranderd.

Bij het nemen van de vijf penaltyshots was alleen Jeffrey Melissant trefzeker waardoor deze kraker heel terecht door HIJS winnend werd afgesloten.

Deel dit bericht op: