HDM vecht zichzelf de Hoofdklasse in!

Er was een derde wedstrijd nodig om in de krachtmeting tussen de Promotie- en de Hoofdklasse tot een winnaar te komen. HDM won vandaag met overmacht bij een 4-2 eindstand.

De eerste wedstrijd werd door HDM op eigen veld verloren, de return in Bilthoven bij SCHC werd in de laatste minuut beslist met een overwinning voor het Haagse team. Vandaag was het volle bak op Sportpark Groenendaal, ondanks de regen een super sfeer door de vele blauw-witte supporters.

Op deze wedstrijd zit zoveel druk dat je niet kan inschatten hoe de mannen het veld opkomen. HDM leek minder gespannen en speelde meteen het eerste kwart een leidende rol. Daar waren veel kansen en het was opnieuw Boris Burkhardt die uit de strafcorner de thuisploeg op voorsprong zette.
Het tweede kwart werd dat teniet gedaan, want ook Conor Empey wist een strafcorner te benutten.

De strijd laait weer op

Na de rust laait de strijd weer op, publiek was getuige van een prachtig hockeyspel in een spannend evenwicht. Groene kaarten over en weer, maar gescoord wordt er niet. Stevenen we weer op een shoot-out einde af? Maar in het vierde kwart, na een power-talk van coach Erik van Driel, blijkt HDM toch nog een tandje hoger te kunnen draaien dan de Stichtse.
HDM pakt haar 3e strafcorner van de wedstrijd, wat vervolgens een strafbal opleverde voor de thuisploeg. Sander Groenheijde zette vanaf de stip zijn team koelbloedig op 2-1.
Het gevecht wordt feller en Steef Stroeken kan met geel even op de gele stoeltjes gaan zitten. Daarmee wordt SCHC een nog mooier prooi voor Boris Burkhardt die de bal naar de cirkel brengt en zijn voorzet naar kop cirkel wordt prachtig ingeschoten door Lennart Kallenberg. 3-1.

Laatste zenuwslopende minuten

Nog tien speelminuten en coach Gilles van Hesteren haalt de SCHC keeper naar de kant om zo meer veldspelers in actie te hebben. De spanning is te snijden als SCHC een strafcorner krijgt, Joey Fontaine doet waar hij goed in is en verijdelt deze. Maar HDM-er Chris Taberima krijgt geel en de Stichtse een strafbal die de stand op 3-2 zet.

De klok staat ondertussen op nul, maar het spel gaat nog door. Niemand weet hoeveel minuten er nog gespeeld moet worden. Opnieuw een kans voor HDM de bal komt echter niet aan bij Javier Osses die op weg was naar het lege doel. Minuten tikken weg. Yorben Fontaine gaf de genadeklap in deze play-offs door te scoren voor de thuisploeg zodat er 4-2 op het bord stond. Het eindsignaal en HDM mag zich volgend jaar scharen bij de andere twee Haagse heren teams in de Hoofdklasse. Wat een prachtige prestatie en wat een schitterende club!