WHC/Hercules – Tachos

FOTO; Mitch Griezeman van WHC/Hercules geblokkeerd door de Tachos verdediging

DUEL ZONDER HOOGTEPUNTEN MAAR MET VEEL IRRITATIE

Vooraf leek het duel tussen WHC/Hercules en Tachos een aantrekkelijk affiche voor veel kijkplezier. Beide ploegen spelen doorgaans goed handbal met vlotte combinaties. Dit keer echter werd het een deceptie, want het was een irritante partij met veel missers en technische fouten. Tachos toonde zich met 21-22 nipt de sterkste.
De oorzaak van de mislukte wedstrijd was niet helemaal duidelijk. De coaches en spelers gaven na afloop en ook al tijdens de wedstrijd de schuld aan de scheidsrechters. Koen Nijnuis en Stijn Westerhof floten inderdaad niet best, maar de spelers moesten toch echt de hand in eigen boezem steken.
Zij waren het die met rommelig spel, te gehaast schieten, het missen van de meest vrije kansen en vooral door elkaar het leven zuur te maken, het kijkplezier voor de toeschouwers verknoeiden.

GOED KEEPERSWERK HEMMES
Dat was jammer, want bij beide teams lopen genoeg gasten rond die meer dan behoorlijk kunnen handballen. Technisch begaafd, met een geweldig schot en met in andere duels vaak vloeiende combinaties. Dat alles kwam er jammer genoeg dit keer niet uit.
De eerste helft ging redelijk gelijk op met uiteindelijk een krappe 11-13 voorsprong voor de bezoekers uit Waalwijk.

In het tweede bedrijf liet de thuisclub de bordjes verhangen en kwam door de altijd hard werkende Koen Houdijk, de even teruggekeerde Mitch Giezeman en Ole Poeth via 16-16 verrassend op een 19-16 voorsprong. In die periode verrichtte Lars Hemmes een aantal belangrijke reddingen.
De vreugde was echter van korte duur, want tien minuten voor tijd was het al weer 20-20. Ondanks opnieuw een aantal stops van de prima keepende Lars Hemmes (hij stak er bovenuit) werd het toch 20-21 en 21-22 voor Tachos, dat net als WHC/Hercules grossierde in het missen van kansen.

NET GEEN GELIJKSPEL
Beide teams scoorden niet meer, al had Micth Giezeman in de slotseconden de gelijkmaker in zijn handen. Na de mooiste Haagse aanval over meerdere schijven kwam hij vrij voor de keeper, maar zijn schot werd knap gestopt. Jammer voor Giezeman die verder een prima partij speelde en vooral verdedigend een rots in de branding was met zijn stevige ingrijpen.
Verdiende Tachos die nipte overwinning? Nou nee, eigenlijk niet, daar was iedereen het na afloop, ook in het kamp van Tachos, wel over eens. Een gelijkspel zou de verhoudingen beter hebben weergegeven, maar zo werkt het nu eenmaal niet in de sport.

WEDSTRIJDRAPPORT
Amusementswaarde (**): Het was een belabberde vertoning van beide kanten zonder hoogstaand spel en zonder bezienswaardige combinaties, maar mét veel irritante overtredingen.

Scheidsrechters (**): Vooropgesteld: we zijn in het algemeen fan van het jonge scheidsrechters koppel Koen Nijnuis/Stijn Westerhof. Maar dit keer floten zij ver onder hun kunnen. Het liep niet. In plaats van de kleine binnenbrandjes te blussen, gooiden zij olie op het vuur met hun vaak onbegrijpelijke beslissingen. De spelers wisten niet waar ze aan toe waren. Strafmaat was niet goed, aanvallende fout niet, strafworpen soms onverklaarbaar, harde overtredingen te tolerant bestraft. We gaan er van uit dat ze hun avond niet hadden. Kan gebeuren. We zijn ervan overtuigd dat zij veel beter kunnen.

Doelpunten WHC/Hercules: Koen Houdijk (7), Stan Zwinkels (2), Tim Frenk (2), Jonah Baak (2), Sten Maas (2), Ole Poeth (2), Mitch Giezeman (2), Ziggy Eijsenring (1) en Daan van Vliet (1).

Doelpunten Tachos: Max Voermans (6), Tido Bierkens (4), Joep Voermans (4), Luc van Ommen (2), Hans van Roesel (2), Matthys Prinsen (2), Thyme Vromans (1) en Nick Veltman (1).

Bijzonderheid: Mitch Giezeman nam onlangs afscheid bij WHC/Hercules vanwege studie in het buitenland. Vanwege trieste familieomstandigheden was hij even terug in Nederland en werd direct door coach Wesley Hage aan de selectie toegevoegd. Giezeman speelde vooral verdedigend weer een puike wedstrijd. ,,Het was fijn om weer met mijn teamgenoten te kunnen samenspelen.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

Deel dit bericht met je vrienden via: