Geen franje in eindfase maar wel dé landskampioen

De heren van coaches Teun de Hoog en Ziggy Eijsenring wilden op de slotdag van dit lange zaalseizoen het 2 weken eerder behaalde kampioenschap van Nederland natuurlijk extra franje meegeven door voor de in groten getale aanwezige familie en fans de perfecte apotheose voor te schotelen.
Helaas heb je hiervoor ook wel de ideale omstandigheden nodig. De kampioen moest het gisteravond echter wederom doen zonder sterkhouder Daan van Vliet en ook goalie Jay-Jay Scholtes was niet geheel fit. En daarnaast was opponent Bevo HA1 niet naar Den Haag gekomen om als gewillig schietschijf te fungeren.

Ondanks alle goede bedoelingen aan Haagse zijde was vooral de Noord-Limburgse selectie in goede doen. Aanvallend bijna niet te stoppen en ook verdedigend stond het allemaal als een huis. Aan de inzet van de Haagse selectie lag het zeker niet maar de scherpte voor het doel ontbrak en verdedigend kreeg de Limburgse aanval te veel ruimte waardoor ook goalie Jay-Jay Scholtes en later ook stand-in Mats Krullaars maar spaarzaam een score konden voorkomen.

Soms leek de kampioen aan te klampen maar dichterbij dan 2 doelpunten kwam het nooit. Na 30 minuten had de bezoeker een voorsprong van 12-17 te pakken. Maar we weten allemaal dat in het geweldige spelletje handbal het dan nog lang niet gespeeld is en nog alle kanten op kan. De thuisploeg leek meteen na rust de aansluiting binnen handbereik te hebben maar zodra deze hoop bij de fans ook opspeelde, waren het weer de sterke opbouwers van de geel-blauwe opponent die met keiharde schoten Jay-Jay kansloos lieten. WHC-Hercules zette nog eens één keer flink aan maar dat heeft ook als risico dat balverlies natuurlijk dodelijk kan zijn en de snelle linkerhoekspeler van de bezoekers wist daar maar al te goed raad mee. Hierdoor hield men de Nederlands kampioen knap op afstand en de 27-32 overwinning was dan ook meer dan verdiend!

Bevo pakte de punten en nam hiermee sportief revanche voor de nederlaag eerder dit jaar in Panningen maar de schaal blijft in Den Haag bij landskampioen 2022-2023: WHC/Hercules HA1!

De volgende spelers wisten de totaal score op 27 te zetten:
Sil Klompe 7, Enzo Kruithof 6, Marijn van de Ree 4, James van ’t Riet 4, Andries Bakker 3, Joup Kasbergen 1, Nelis Hofstede 1 en Bart Boekholt 1.

Tekst: WHC/Hercules

Tussen de twee helften van deze partij werden ook de dames van de DC1 en DC2 in het zonnetje gezet. Ook zij hebben de kampioenstatus behaald!

Deel dit bericht op: