De verrassing bleef uiteindelijk uit,

Quintus speelde in de kwartfinale van de beker tegen Bevo een prima partij. In de slotfase werd het toch nog 28-33, maar dat was gelet op het totale wedstrijdbeeld een tikkeltje geflatteerd. Doelman Cas van der Harst en de dit seizoen in bloedvorm verkerende Timo Blom waren de uitblinkers bij de Westlandse formatie.

Zoals zo vaak in dit soort boeiende duels viel de beslissing in de laatste tien minuten. Quintus had tot dat moment bij 24-24 gelijke tred kunnen houden met de BENE-Leagueclub uit Limburg. De altijd trefzekere Rick van Ravesteijn zag bij die stand zijn strafworp gestopt worden door de sterke keepende routinier Bram van Grunsven. Vervolgens lukte het de thuisclub ook niet de overtalsituatie die daarmee gepaard ging te benutten. Daarna was het voor Bevo, dat inhoudelijk over meer kwaliteit beschikt, niet zo moeilijk om alsnog de partij van 27-28 naar 27-31 te tillen. Een fase waarin Quintus een paar keer onzorgvuldig met de kansen omsprong en balverlies leed. Dat kun je tegen een sterkere ploeg niet permitteren, want hoewel de Bevo spelers niet met scherp schoten deze avond wisten ze wel raad met die buitenkansjes.

Doelpunten Quintus : Timo Blom (8), Jordan Beukman (4), René de Bakker (4), Jordi van Erp (4), Rick van Ravesteijn (4), Christiano Olivacce (2), Marc de Vreede (1) en Max van Zijderveld (1).

Doelpunten Bevo : Kobe Serras (11), Dario Polman (6), Kaj Geenen (5), Sybren Stijweg (3), Nick van den Beucken (3), Niels Poot (2), Luuk Santing (2) en Joris Gille (1).

Bron: AD (Peter Lotman)

Deel dit bericht op: