Ruime overwinning Tachos op WHC/Hercules

Gisteravond stond de laatste speelronde in de eredivisie op het programma. WHC/Hercules ontving in een matig gevulde sporthal Boswijk de kersverse kampioen Tachos uit Waalwijk. In het eerste deel van dit duel ging het nog redelijk gelijk op maar de veel beter afrondende bezoekers wisten vervolgens een gaatje te slaan.

De time out van Richard Rijkens en Bart de Koning bracht helaas geen zoden aan de dijk en na 20 minuten was de ploeg van coach Hans van Dijk al naar een ruime marge van 7-13 uitgelopen. Mede dankzij een knappe redding van goalie Stefan Stapper leek de thuisploeg toch weer aansluiting te krijgen (10-13) maar vervolgens was het tot aan het rustsignaal louter Tachos dat nog scores kreeg bijgeschreven (rust 10-17).

De 2e helft kende een gelijk scenario waarbij het combinatieteam halverwege de 2e helft een korte opleving kende en de stand weer een wat dragelijker aanzien gaf middels een tussenstand van 19-26. Stapper ranselde nog wat schoten uit z’n doel maar kon niet verhinderen dat de Brabanders weer verder uitliepen.

Dit was voor de technisch staf het moment om de afscheid nemende goalie een ‘publiekswissel’ te gunnen en Ole van Grieken de resterende 8 minuten tussen de palen verscheen. Ook van Grieken wist nog een paar keer knap te redden maar Tachos had als ware kampioen het laatste woord en de 23-31 eindstand was dan ook een zeer terechte afspiegeling van de verhoudingen in deze laatste wedstrijd van het seizoen.

Volgend seizoen zien we het combinatieteam weer terug in de eredivisie en dan onder de leiding van Wesley Hage en Nick Masmeijer.

Deel dit bericht op: