WHC/Hercules maatje te groot voor Dynamico: 29-16 (16-9)

In een half gevulde sporthal Loosduinen stonden gisteren de selecties van WHC/Hercules en het Brabantse Dynamico tegenover elkaar. Gezien de stand op de ranglijst moest dit voor het team van het trainersduo Richard Rijkens & Bart de Koning, dat aan het einde van dit seizoen vertrekt, een plichtmatige overwinning gaan opleveren maar we weten ook dat de opponent, die zich zo goed als veilig heeft gespeeld voor deze jaargang en dus ook volgend jaar weer in de eredivisie zal mogen aantreden, soms voor een verrassende uitslag kan zorgen.
Gisteravond bleek al snel dat het thuispubliek hier niet voor hoefde te vrezen. Binnen 4 minuten wisten hun favorieten dankzij Luca Baak (2) en Tim Frenk een snelle 3-0 voorsprong te vergaren en een grote overwinning leek hiermee in de maak. Het speldeprikje dat Dynamico vervolgens uitdeelde, en hiermee na 17 minuten spelen ‘brutaal’ even de leiding pakte, was eenmalig en de achterstand werd weer rap hersteld door de ‘2e lijn’ waarbij Mark Broers, Mitch Giezeman, Tom Scheepmaker en Michel Verbeij als schutters werden genoteerd, alleen Ziggy Eijsenring doorbrak met 2 knappe treffers als basisspeler de gretigheid van de eerder genoemde spelers.

Na 30 minuten stond er dan ook een ferme 16-9 op het scorebord, waarmee het Haagse combinatieteam aan de tegenstander een duidelijke reactie afgaf dat er dit keer niets viel te halen dan de spreekwoordelijk eer. Man van de wedstrijd Michel Verbeij ging na de thee meteen door waarmee hij de rust had ingeleid: (2x) scoren ! Alle ingrediënten waren aanwezig om weer eens de symbolische grens van 40 doelpunten te behalen. Verdedigend stond het prima aan Haagse zijde waardoor de in geel/zwart gestoken opponent nog maar sporadisch tot een geslaagde aanval kwam. Aan de andere kant wist men redelijk gestaag het net te vinden tot 10 minuten voor tijd de doelpuntenmachine van de thuisploeg heel kort wat begon te haperen. De hoop op 40 treffers moest worden losgelaten. Het was Mark Broers die in de laatste seconden van dit zeer sportieve duel de einduitslag op het scorebord bracht: 29-16.

2 punten aan het totaal toegevoegd en zo blijft het in ieder geval spannend als het gaat om de positie, straks in de eindstand tussen de Haagse rivalen Hellas en WHC/Hercules. De derby der derby’s in deze regio staat volgende week op het programma dus dat kan het weer een ‘heet’ avondje worden aan de Sportlaan in Den Haag.

Redactie: Tsjeu Hartog – Hercules handbal

Deel dit bericht op: