Nederland stelt teleur op 2e EK wedstrijd

Een zichtbaar teleurgestelde Louise van Oosten na de verloren wedstrijd tegen Oostenrijk. De speelster van ADO Den Haag stond in het tweede duel van de EK opnieuw in de basis van Oranje. Nederland had in de eerste helft voldoende kansen maar de Oostenrijkse goalie Mariella El Sheriff deed haar werk waardoor de voorwaartse van Oranje niet tot scoren kwamen. Met een 0-0 stand gingen zochten beide ploegen de kleedkamer op. Daar waar iedereen dacht dat Nederland in de tweede helft de druk wel zou verhogen waardoor de doelpunten vanzelf zouden komen gebeurde dit niet. En dan gaat de bekende ‘voetbalwet’ werken. De score viel aan de andere kant. Twintig minuten voor tijd bracht invalster Valerntina Mädl haar ploeg op een 1-0 voorsprong. Oranje probeerde de druk nog wel te verhogen maar wist de kansen niet af te maken. Na 96 minuten spelen en het laatste fluitsignaal vierden de Oostenrijkse staf en speelsters een feestjes slaaf ze de Europese titel hadden behaald.
Nederland moet zich nu gaan opmaken voor de wedstrijd van maandag tegen Duitsland Hen wacht een zware wedstrijd want de Duitsers versloegen deze Oostenrijkse ploeg eerder deze week met grote cijfers (6-0)
Nederland bezet nu de 2e plek met drie punten uit twee wedstrijden. Duitsland gaat aan de leiding met zes punten uit twee wedstrijden.

Deel dit bericht op: