TOGB – AWC

Zege voor TOGB tegen AWC

Op haar eigen sportpark Het Hoge Land heeft TOGB een 3-0 overwinning geboekt tegen AWC. Verdedigend stond TOGB als een huis en gaf niets weg. Na een 0-0 bij rust, liep de thuisploeg na rust via doelpunten van Merick Heintjes, Sitor Sla en Jay Zandbergen eenvoudig naar de overwinning, 3-0.
Compact
De gasten uit Wychen probeerde met compact spel, het speelveld klein te houden om zo TOGB haar favoriete spel met hoog druk zetten en veel positie wisselingen niet te laten spelen. Toch kwam TOGB regelmatig in positie, maar slaagde er in de eerste vijfenveertig minuten niet in het net te vinden. Zelf creëerde AWC door dit spel geen uitgespeelde kansen.
Kansen
Nadat Michel van der Elst op links langs zijn directe tegenstander glipte en de bal terug wist te trekken, zette Zandbergen zijn voet tegen de voorzet. De inzet van Zandbergen eindigde naast het doel van AWC doelman Van der Goes. Dezelfde Zandbergen stond aan de basis van de volgende TOGB kans. De aanvoerder pikte de bal aan de rechterkant van het het veld iets over de middenlijn op en stuurde Max le Fevre diep. Le Fevre kapte vervolgens AWC verdediger Wiebe Veltmaat uit en kon hierna aanleggen voor een schot. De inzet van le Fevre kon door doelman Van der Goes ten koste van een hoekschop worden gekeerd.
Gedurende de eerste helft mocht TOGB maar liefst zeven hoekschoppen nemen die geen goal opleverden.
Omschakeling
De gasten uit Wychen, die graag vanuit de omschakeling spelen, lieten gedurende het eerste bedrijf één keer zien de counter goed te beheersen. Met een snelle break na een afgeslagen TOGB aanval,  kwamen de groenwitten er razend snel uit. De overtal situatie werd door routinier Boy Visser echter knullig om zeep geholpen. Visser wilde de bal bij Daan de Bruijn bezorgen, maar hij zag Talib Azaroiali over het hoofd, waardoor AWC niet dreigend kon worden.
Flitsend
In de extra tijd van de eerste helft volgde de mooiste TOGB-aanval uit de eerste helft. Een op snelheid uitgevoerde aanval over rechts, werd door Max le Fevre ingebracht. Merick Heintjes en Michel van der Elst, fel op de huid gezeten door de AWC defensie, kregen samen een voet tegen de voorzet van Le Fevre. De inzet van TOGB verdween uiteindelijk naast het doel van AWC-goalie Van der Goes.
Tempo
Waar de technische staf van TOGB de tweede helft startte met dezelfde elf, wisselde AWC-coach De Kruijf Boy Visser voor Youri Hubers. Dit om zo meer grip op de wedstrijd te krijgen. TOGB schakelde naar een hoger tempo, waardoor AWC verder en verder terug moest. De gastheren hadden snel succes met het hogere tempo en bijbehorende positie wisselingen.  En snelle aanval over links leverde de 1-0 voor de geelzwarten.  Michel van der Elst en Jordan Weegman stoomde op, waarbij Van der Elst Le Fevre wist te bereiken. De vleugelaanvaller lanceerde maatje Merick Heintjes. De diepste TOGB-aanvaller ronde vervolgens beheerst af en zette TOGB op 1-0.
Minuten maken
Waar de sinds de bekerwedstrijd tegen IJsselmeervogels geblesseerde Wouter Vermeer en de tegen Kloetinge geblesseerde Max le Fevre in de basis konden starten, moest Sior Sla wachten tot de 67ste minuut om minuten te maken. Jonk wisselde Le Fevre en Van der Elst voor Slierendrecht en Sla die direct hun visitekaartje afgaven. Slierendrecht was direct dreigend en liet zien een uitstekende en slimme aanvaller te zijn. Helaas voor de centrale aanvaller, wilde doelman Van der Goes niet meewerken aan een tweede Berkels succes. Sla was bij de volgende TOGB-aanval wel succesvol. Captain Jay Zandbergen bediende de flegmatieke aanvaller, die vervolgens twee tegenstander passeerde en Van der Goes het nakijken gaf, 2-0.
Controle
TOGB had de controle en legde AWC de wil op. De bezoekers moesten regelmatig aan de noodrem trekken om TOGB te stoppen. Nadat Anthony Slierendrecht ten koste van een vrije trap een halt was toegeroepen, stonden er vier TOGB’ers klaar om de vrije trap te nemen. Jay Zandbergen zag dat de muur uit Wychen de hoek links van de keeper vrij lieten. Zandbergen verzilverde de vrije trap door de bal vanaf vijfentwintigmeter in de open gelaten hoek te plaatsen, 3-0.
Slotfase
Het laatste deel van de wedstrijd bleef TOGB jagen op meer goals. Het ontbrak de geelzwarten aan geluk, waardoor de mogelijkheden die gecreëerd werden geen goals meer opleverden. De 3-0 is een prima resultaat voor de ploeg van Jonk die drie punten bij mochten schrijven aan hun totaal.
Met TOGB coach Jonk spraken wij over de 3-0 winst op AWC. “In de eerste helft hadden wij aardig wat opgelegde kansen, maar doordat het baltempo net te laag was bleef een goal uit. In de opbouw waren wij ook niet secuur, waardoor we onnodig balverlies leden, wel veroverde wij de bal snel weer terug, zodat AWC niet gevaarlijk werd. We kregen ook spelers in posities waar wij deze niet wilden hebben. Doordat wij de bal die naar voren werd gespeeld niet aankwam lukte het niet een speler in scoringspositie te krijgen. We hebben een helft nodig gehad om de ruimte te vinden, daar waar AWC het speelveld zo klein als mogelijk probeerde te houden. Je ziet in de tweede helft dat zij dit niet een wedstrijd lang vol kunnen houden, waardoor wij makkelijker konden voetballen en de kansen ook benutte. Gelukkig hebben wij vrij snel toegeslagen in de tweede helft en vervolgens met nog twee goals de wedstrijd beslist.”

Bron:
Tekst PR TOGB: Ron Fruining

Velpa making impact with print and shirts

Deel dit bericht met je vrienden via: