ADO Den Haag pakt in Haags Kwartiertje de winst

In een zonnig BUKO stadion speelde de vrouwen van ADO Den Haag de één na laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Telstar. De ploeg van Sjaak Polak begon goed aan de wedstrijd en kwam na 17 minuten spelen op voorsprong door een doelpunt van Liz Rijsbergen nadat een eerdere poging van Rijsbergen op de lat belandde. Het lukte de Haagse vrouwen niet om de voorsprong verder te vergroten.Telstar wat goed verzet bood kwam nog binnen het half uur ook gelijke hoogte.

De vreugde was groot bij Telstar waardoor ze nog steviger verzet gingen bieden om de aanvallen van ADO Den Haag in de kiem te smoren. Dit spelbeeld zette zich voort in de tweede helft maar het Haags Kwartiertje bleek de redding voor ADO Den Haag. In de 75e minuut werd het verzet gebroken en werd er drie maal gescoord. Opnieuw was Rijsbergen succesvol en na een mooie slalom scoorde zij haar dertiende doelpunt van het seizoen. Invalster Jill van den Ende scoorde met een mooi en hard schot de 1-3 en Nikki IJzerman bepaalde met haar doelpunt de eindstand, 1-4.

Karakteristieken
Scoreverloop: 17. Rijsbergen 0-1, 28. Gomez 1-1, 75. Rijsbergen 1-2, 77. Van den Ende 1-3, 81. IJzerman 1-4

Scheidsrechter: Jensch
Toeschouwers: +/- 500

Opstelling Telstar:
Steen / Donker, Hermans, Ursem, Van Zelst / Kruijthof, Bruinenberg, Van der Vlist (37. Vis) / Coady, Gomez (86. Wierda), Hassani (64. Prins)

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd / Vonk (69. Viehoff), Noordermeer, Raaijmakers (83. Pijnacker Hordijk), Nelemans / Van Oosten, Van der Wal, Vande Velde (83. Dupon) / Rijsbergen, Loonen (59. Van den Ende), IJzerman

Deel dit bericht op: