Teleurstellend gelijkspel voor Scheveningen

Helaas moest Scheveningen deze wedstrijd starten zonder de geschorste Tom Beugelsdijk die als gevolg van de overtreding in de slotfase van de wedstrijd verleden week tegen Katwijk tegen een rode kaart opliep. Wel was Lex Immers weer na een schorsing van de partij. Maar ondanks dat gemis kwam Scheveningen zeker in de eerste helft mede door het zwakke spel van Excelsior Maassluis niet in de problemen.
Het team van trainer John Blok had zelfs in de negentiende minuut op een 1-0 voorsprong kunnen komen als het vizier van Huseyin Dogan beter gericht was geweest. Vanuit een vrije trap vanaf de hoek van het strafschopgebied schoot hij recht in de handen van keeper Tobias van der Kleij.

Slaapverwekkend
Vanaf dat moment tot aan de vierendertigste minuut was het een slaapverwekkende vertoning, waarin door beide teams geen enkele kans werd gecreëerd. Wel liep Gautam Kalpoe onnodig tegen een gele kaart op. Tien minuten voor het rustsignaal had Scheveningen toch de mogelijkheid om de 1-0 op het scorebord te zetten. Lex Immers (foto) kopte de bal vanuit een corner in de uiterste hoek, maar het speeltuig werd door een verdediger nog net tot corner gekopt. Vanaf dat moment tot aan de rust was er bij beide teams niet de intentie om tot scoren te komen.

Druk
In de rust is waarschijnlijk door trainer John Blok hieraan aandacht gegeven, waardoor er een ander Scheveningen uit de kleedkamer kwam. Vanaf de aftrap werd onmiddellijk druk gezet wat in de negenenveertigste minuut tot de 1-0 had moeten leiden. Eerst had Michael de Niet de kans om de keeper van dichtbij te passeren, maar waarschijnlijk dacht hij dat Taygeorni Elvila er beter voor stond en gaf hem de kans om te scoren, maar hij faalde. Na deze mogelijkheid voor beide spelers bleef Scheveningen druk zetten en forceerde direct hierna twee corners, maar nog zonder resultaat.

Rake kopbal
Het was wachten op de 1-0 en die kwam er ook in de vierenvijftigste minuut. Een prachtige voorzet van Huseyin Dogan bereikte Lex Immers die met een fraaie kopbal in de uiterste hoek de keeper het nakijken gaf: 1-0. Na dit doelpunt wisselde Excelsior Maassluis twee spelers, waardoor er iets meer gevaar ontstond, maar echte scoringskansen waren er nog niet. Wel werd Vincent Schippers door deze aanvalsdrift bestraft met een gele kaart. Maar ondanks die druk zag Scheveningen toch kans om via een snelle counter de stand op 2-0 te brengen. Het was Taygeorni Elvila die op eigen speelhelft de bal ontving en via zijn snelheid een verdediger passeerde en uiteindelijk net buiten het strafschopgebied de mogelijkheid had om aan te leggen voor een schot. Met een prachtige curve verdween de bal in de uiterste hoek, volkomen buiten bereik van keeper Tobias van der Kleij.

Van 2-0 naar 2-2
Bij deze 2-0 stand kon Scheveningen iets gas terugnemen en was min of meer verzekerd van drie punten. Dit pakte anders uit, want Excelsior Maassluis gaf het nog niet op en gooide er een schepje bovenop. Door deze speelwijze liep Kevin Dercks wel tegen een gele kaart op. Blijkbaar zag trainer Steye Jacobs toch nog mogelijkheden en paste nog een wissel toe. Direct na deze wissel bracht Excelsior Maassluis de stand via Darren Maatsen op 2-1 door een zwak moment in de verdediging van Scheveningen. Na dit doelpunt werd er ook bij Scheveningen gewisseld. Blijkbaar was de verdediging van Scheveningen toch wat van slag na dit doelpunt, want tien minuten voor het einde werd het zelfs 2-2. Excelsior mocht op de rand van het strafschopgebied een discutabele vrije trap nemen die door Vincent Schippers ondanks de muur in de uiterste hoek buiten bereik van Sven van der Maaten in het net tot stilstand kwam.

Teleurstellend
Na deze gelijkmaker kwamen er nog een paar angstige momenten voor Scheveningen, maar bleef het bij deze stand. Wel was er voor Mehmet Aldogan in de extra tijd nog een kans, maar zijn schot kwam recht in de handen van de keeper. Een teleurstellend resultaat voor Scheveningen, maar dankzij het verlies van Kozakken Boys toch nog opluchting, omdat de afstand tot Kozakken Boys en Excelsior Maassluis nu vijf punten is.

Bron: Haaglanden Voetbal

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Deel dit bericht op: