sc Feyenoord en FC ‘s-Gravenzande in evenwicht

In de thuiswedstrijd wist FC ‘s-Gravenzande op 24 september vorig jaar eindelijk een keer te winnen van SC Feyenoord, het werd 4-2 dankzij doelpunten van Roy van Beek, Frank Broos en tweemaal Stefan Bruin. De Rotterdammers doen het tot nu toe niet al te best en staan in de ranglijst op de dertiende plaats met 19 punten, al wisten zij in de laatste wedstijden wel wat punten binnen te sprokkelen.

Voor FC ‘s-Gravenzande, op de negende plaats met 29 punten, is het zaak de aansluiting met de bovenste ploegen te behouden, dus het zou ongetwijfeld een spannende wedstrijd worden op het Rotterdamse sportcomplex Varkenoord.

Met een vertraging van achttien minuten, de scheidsrechter stond in de file, betraden beide ploegen het veld. Het werd een matige partij voetbal die de toeschouwers kregen voorgeschoteld. Eigenlijk viel er voor FC ‘s-Gravenzande in de eerste helft geen enkele serieuze kans te noteren. Feyenoord was in de vijfde minuut gevaarlijk via Merlind Lajci, maar hij schoot over en kort hierna was er een schotje van Sandin Avdic, maar dat was veel te zacht om doelman Jurrian Jouvenaar in de problemen te brengen.

In de twintigste minuut ging de bal op de penaltystip. Pascal Broch maakte een overtreding op Junior Obiku in het strafschopgebied, een niet al te zware overtreding, maar scheidsrechter Gijs Stevens vond het een strafschop waard. Sandin Avdic belaste zich met deze penalty, maar doelman Jouvenaar stopte die, tot opluchting van de FC ‘s-Gravenzande-aanhang. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld en was van beide ploeg erg slordig. Voor rust viel er nog een kansje te noteren voor Joseph Goncalves, maar die kopte naast en voor Feyenoord was er nog een poging van Jerry Tieleman, maar hij kopte de bal uit een hoekschop over de lat.

In de tweede helft, met direct twee wissels, kwam FC ‘s-Gravenzande wel wat beter voor de dag, maar echt sprankelend was het zeker niet. Dat gold trouwens ook voor de thuisploeg. Voor Feyenoord was Merlind Lajci kansrijk op aangeven van Junior Obiku, maar hij schoot naast. Hierna was er een mogelijkheid voor FC ‘s-Gravenzande, maar de Feyenoord-doelman pakte zijn inzet, terwijl even later Roy van Beek hoog over schoot. Junior Obiku was in de 58e minuut heel dicht bij de openingstreffer, maar doelman Jurrian Jouvenaar wist er nog een hoekschop van te maken. In de 62e minuut een strafschop voor FC ‘s-Gravenzande toen Twan van Meerten in het strafschopgebied onderuit werd gehaald. Ook nu was scheidsrechter Gijs Stevens resoluut en ging de bal op de stip. Penaltynemer Frank Broos was wel trefzeker en zette de 0-1 stand op het scorebord.

Hierna toch wel wat kansjes voor FC ‘s-Gravenzande. Een inzet van Angelo Zwirs werd door de doelman gestopt en een vrije kans voor Roy van Beek was ook een prooi voor de Feyenoord-sluitpost. Na nog een poging uit een vrije trap van Merlind Lajci, die door de doelman van FC ‘s-Gravenzande werd gepakt, was het aan de andere kant Angelo Zwirs die vanaf de rechterkant kon voorgeven, maar Frank Broos kon de bal niet raken. Na een foutje in de defensie van Rick Boers bracht een kwartier voor tijd Khalid Rahli de gelijkmaker op het scorebord: 1-1. Echt veel kansen waren er daarna niet meer, het was en bleef allemaal erg rommelig, waarbij vooral FC ‘s-Gravenzande de bal veelal direct weer inleverde bij de tegenstander. Kort voor tijd nog een kansje voor de ‘s-Gravenzanders toen een vrije trap van Twan van Meerten door Frank Broos recht in de handen van de Feyenoord-doelman werd gekopt. Gescoord werd er niet meer in een wedstrijd die geen winnaar verdiende.

Bron: Haaglanden voetbal (Tekst: Jan Hoogenraad)

Deel dit bericht op: