Oranje O17 wint

Oranje O17 wint EK kwalificatiewedstrijd van Oekraïne met 4-0. Op het sportpark van SJC in Noordwijk speelde Oranje O17 de eerste van drie wedstrijden die deze week gespeeld worden. Met een uur uitstel vanwege defecte lichtinstallatie begon Oranje uitstekend aan de wedstrijd want bij de eerste aanval Inn de 1e minuut lag de bal achter achter de Oekraïense doelvrouw. Op slag van rust in de 44e en in de extra tijd van de eerste helft had Oranje de voorsprong al uitgebouwd naar 0-3.

De tweede helft was nog maar zeven minuten aan de gang toen de lichtinstallatie het opnieuw begaf. De Deense scheidsrechter besloot opnieuw de kleedkamers op te zoeken. Na tien minuten werd het spel hervat maar juist toen Oranje met nog een half uur te spelen een strafschop binnen schoot begaf de lichtinstallatie het opnieuw. Later bleek het een grote stroomstoring te zijn in Noordwijk.

Na deze nieuwe onderbreking liet de scheidsrechter de strafschop over nemen maar Oranje liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en ook deze strafschop werd benut. De 0-4 was tevens de eindstand van deze wedstrijd. Zondag volgt het duel tegen Turkije.

Deel dit bericht op: