Finale KNVB Beker

FC Twente wint KNVB Beker.

De kroon op het werk van dit seizoen was de conclusie na de 4-0 winst op PSV in de finale van de TOTO KNVB Beker. FC Twente won in het Bingoal stadion in Den Haag voor de 3e keer ‘De Dennenappel’.

Nadat beide ploegen in de eerste speelhelft een aantal mogelijkheden hadden scoorde aanvoerster Renate Jansen drie minuten voor de rust de openingstreffer voor FC Twente. Het werd het mooiste doelpunt van de wedstrijd, een diagonaal schot, strak in de kruising.

In de tweede helft probeerde de ploeg van Rick de Rooij langszij te komen en even was het dichtbij een treffer maar de bal belandde op het aluminium. Kim Everaerts scoorde in de 67e minuut de tweede treffer voor FC Twente. Zij speelde zich vrij en schoot vanaf de rand van het strafschopgebied binnen de palen. Het lukte PSV niet om de defensie van Twente te doorbreken en moest in de laatste tien minuten van de wedstrijd zelfs nog twee doelpunten incasseren. Elena Dhont en invalster Bente Jansen zorgden voor de 4-0 eindstand. Met deze prijs werd het missen van het kampioenschap enigszins verzacht.

Deel dit bericht met je vrienden via: