FC Zoetermeer is kampioen

Na de 3-0 zege op SEP mag FC Zoetermeer zich kampioen van de vierde klasse D noemen. Met nog één wedstrijd in het verschiet hebben de Rokkeveen-bewoners vier punten voorsprong op runner-up vv Maasdijk.

Kampioenswedstrijden zijn vaak niet de leukste wedstrijden om naar te kijken en zo was dat zaterdag ook bij het duel van het sterrenensemble van de jonge hoofdtrainer Martijn de Zoete (29), FC Zoetermeer. De thuisploeg koos vanaf de aftrap de aanval tegen een goed spelend SEP, maar ging onzorgvuldig met de kansen om. Ook SEP miste twee dotten van kansen. Spits Marco van Blitterswijk was al voorbij FC Zoetermeer-doelman Hylke van der Burg, maar slaagde er desondanks niet in de bal in het lege doel te krijgen.

Niet veel later had Didier Geenen zijn ploeg op een verrassende voorsprong kunnen brengen, maar zijn penalty werd gestopt door de uitstekende doelman van FC Zoetermeer. Zoals wel vaker was het vervolgens de andere partij die wel gebruik maakte van een kans. Björn van Heijst profiteerde van een zwak moment in de Delftse verdediging en bracht de stand op 1-0. ,,Het geluk van de kampioen”, aldus hoofdtrainer Marcel de Letter na afloop.

Zomeravondvoetbal
Ook in de tweede helft slechts enkele momenten in de wedstrijd die de moeite van het kijken waard waren. Pal na rust besliste Djamil El Messaoudi de wedstrijd door kort achter elkaar tweemaal te scoren. FC Zoetermeer gooide vervolgens snel de deur op slot en speelde wedstrijd uit. De Letter na afloop: ,,We hadden het Zoetermeer heel moeilijk kunnen maken, we misten twee honderd procent kansen, waaronder die penalty. Maak je die, dan sta je voor, en dan ligt de druk bij Zoetermeer. Dan is het toch zonde dat wij op deze manier het eerste doelpunt weggeven, want niet nodig was, je ziet gewoon daarna dat Zoetermeer wel een heel goed voetballende ploeg is. Maar de eerste helft was fifty-fifty. Die penalty moet er natuurlijk altijd in en Didier schiet ‘m er altijd in, maar nu dus niet. Voorafgaand aan die penalty is er dan nog die kans voor Marco van Blitterswijk. Hij passeert de keeper van Zoetermeer, maar krijgt de bal nog niet in het lege doel. Dat is heel zonde, maar dat is wel ons seizoen. Elke keer hadden wij de kansen, en de tegenstander komt erin met 1-0, 2-0, en de wedstrijd is gespeeld”, aldus De Letter. De dit seizoen afscheidnemende trainer moest na afloop van de wedstrijd in Zoetermeer bovendien ook nog eens tot teleurstelling vernemen dat naaste concurrent SEV had gewonnen van RVC Celeritas, waardoor SEP is veroordeeld tot het spelen van nacompetitieduels.

Drive
Hoofdtrainer Martijn de Zoete van FC Zoetermeer liet na het overhandigen van de kampioensschaal door sportwethouder Ronald Weerwag van Zoetermeer niet na de loftrompet over zijn selectie te steken. ,,Dit kampioenschap is een ongelooflijke prestatie van mijn team. Vanaf de eerste training tot de training van afgelopen donderdag heb ik geweldig genoten van de drive van deze spelers. Volgend seizoen derde klasse, maar nu eerst genieten van dit voor de club fantastische kampioenschap”, aldus De Zoete.

Bron: Haaglanden Voetbal

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Deel dit bericht op: