FC ‘s-Gravenzande wint van De Jodan Boys.

Na het teleurstellende verlies vorige week tegen Smitshoek was deze zaterdag het op de vijftiende plaats staande De Jodan Boys de tegenstander van FC ‘s-Gravenzande. De mannen uit Gouda staan op een plaats op de ranglijst die je niet wilt, namelijk een directe degradatieplek. Het zal er dus alles aan willen doen om met de volle buit te vertrekken. FC ‘s-Gravenzande heeft nog wat goed te maken na de belabberde wedstrijd van vorige week. Dat moest in elk geval zonder Frank Broos, want na zijn rode kaart van vorige week kreeg hij twee wedstrijden schorsing.

De eerste helft was niet al te best, al was de thuisploeg wel wat meer op de helft van De Jodan Boys te vinden. Al in de eerste minuut een kansje voor Bram Sommeling uit een hoekschop, maar hij kopte naast en aan de andere kant was Edwin Gouw kansrijk, maar doelman Jurrian Jouvenaar pakte zijn inzet. Hierna toch wat mogelijkheden voor de thuisploeg. Op aangeven van Yuri Westhoff was Stefan Bruijn gevaarlijk, maar doelman Luuk Brand stond op de juiste plaats. Na voorbereidend werk van Patrick Fonseca kwam Roy van Beek in een goede schietpositie, maar via de doelman leverde dat niet meer op dan een hoekschop. Stefan Bruijn kon nog een keer uithalen, maar zijn inzet ging hoog over. In de 35e minuut een enorme kans voor Yuri Westhoff. Hij kwam vrij voor doelman Luuk Brand, maar die stopte zijn inzet. FC ‘s-Gravenzande moest alert zijn op de uitvallen van De Jodan Boys, dat vaak met veel man op eigen helft bleef staan en stond dan ineens voor het doel van Jouvenaar. Uit een hoekschop schoot Luc Dielhof over en in de 38e minuut kwam FC ‘s-Gravenzande goed weg toen Patrick Fonseca de bal van de doellijn werkte. Kort voor rust bracht Yuri Westhoff de bal voor het doel en kwam De Jodan Boys goed weg toen een eigen speler de bal op de paal schoot in een poging de bal weg te werken. Dankzij een prima redding van Jurrian Jouvenaar kwam in de 45e minuut de thuisploeg goed weg toen Kevin de Vries een vrije trap mocht nemen, maar die tot hoekschop werd verwerkt.

In de tweede helft kwam FC ‘s-Gravenzande al snel op een 2-0 voorsprong. Met twee ‘werelddoelpunten’ van Stefan Bruijn in de 48e en 54e minuut, zo’n vijf meter buiten het zestienmetergebied liet hij doelman Luuk Brand kansloos. Een mooie opsteker voor de thuisploeg, maar de wedstrijd was zeker nog niet gespeeld. De Jodan Boys wisselde direct vier spelers in een poging het tij nog te keren en het kreeg ook enkele prima mogelijkheden. Uit een vrije trap kopte Bradley el Idrissi de bal over en met enige moeite stopte doelman Jouvenaar ook een vrije trap van Kevin de Vries. Vervolgens schoten Roald Heerkens en Kevin de Vries over en in een scrimmage voor het ‘s-Gravenzandse doel wisten Milan Harteloh en Rick Wils het ook niet af te maken. Laatstgenoemde kreeg nog een prima kans wat terug te doen, maar schoot de bal recht in de handen van Jurrian Jouvenaar. Nadat de thuisploeg enkele prima mogelijkheden onbenut had gelaten via onder meer Yuri Westhoff, Angelo Zwirs en Twan van Meerten was het zeven minuten voor tijd tot raak. Nick Ruijgrok, ingevallen voor Yuri Westhoff, bracht bij zijn eerste balcontact de stand via binnenkant paal op 3-0. Het werd nog erger voor de mannen uit Gouda toen in de 89e minuut Angelo Zwirs inschoot en via het been van Yassire Hamdani verdween de bal in eigen doel. Eindstand dus 4-0. Na de zeperd van vorige week een prima resultaat, misschien wat geflatteerd, maar niemand die daar bij FC ‘s-Gravenzande om maalde.

Bron: Haaglanden voetbal (Jan Hoogenraad)

Deel dit bericht op: