Ajax vrouwenhttps://www.adovrouwen.nl/ADO den Haag Vrouwen laten punten liggen in Amsterdam

Bluf
Opnieuw heeft de ploeg van Sjaak Polak laten zien wat het in huis heeft. Toch ontbreekt het de ploeg nog aan een portie bluf om een tegenstander niet alleen voetballend maar ook mentaal onder druk te zetten. Ajax had dit in deze wedstrijd wel in huis, is iets geroutineerder en haalde hiermee de overwinning binnen.

ADO den Haag speelde een uitstekende eerste helft en verzilverde dit met een doelpunt van Maartje Looijen opa aangeven van Amber Verspaget In de 24e minuut. Niet veel later kreeg aanvoerster Gwyneth. Hendriks een kans de score te vergroten maar zij zag haar inzet gekeerd worden.

Teleurstelling
In de tweede helft had Ajax de overhand en werd de Haagse ploeg onder druk gezet. Na zes minuten had dit al resultaat en scoorde Victoria Pelova de aansluitende treffer. ADO kwam iets beter terug in het spel maar nadat halverwege de tweede helft Stefanie van der Grant de Amsterdammers op voorsprong zette werd het steeds lastiger voor ADO Den Haag. nadat de technische staf van ADO wat wisselspeelsters hadden ingebracht werd de druk ook het Amsterdamse doel weer opgevoerd. Een hoekschop van Kirsten van de Westeringh kwam achter de doelvrouw van Ajax terecht en was vrijwel zeker over de achterlijn geweest maar arbiter Nurettin Eren gaf aan dat de bal van de achterlijn werd weggehaald en liet doorspelen. Ook in het ‘Haags Kwartiertje’ kon ADO den Haag geen vuist meer maken.

Karakteristieken
Ajax – ADO Den Haag Vrouwen 2-1 (0-1)

Scoreverloop: 24. Looijen 0-1, 51. Pelova 1-1, 65. Van der Gragt 2-1

Scheidsrechter: Eren

Opstelling Ajax:
Van Eijk; Van de Velde (63. Altelaar), Van der Gragt, Doorn, Bouzzerade (46. Hoekstra); Noordam, Spitse, Bakker; Grant, Leuchter, PelovaOpstelling

ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Van Oosten (78 Douma), Hendriks, Raaijmakers, Nelemans; Verspaget, Van de Westeringh, Speelman (71. Van Belen); Rijsbergen (84. Van Raay), Ravensbergen, Looijen (46. IJzerman)

Deel dit bericht op: