ADO Den Haag Vrouwen doet zichzelf tekort tegen PSV

Nadat de ADO Den Haag Vrouwen vorig weekend in de halve finale van de KNVB beker de strijd verloren tegen PSV kond dit weekend revanche worden genomen. Opnieuw kwamen de Eindhovenaren naar het Bingoal Stadion maar nu voor de reguliere competitie. De ploeg van Sjaak Polak wilde revanche nemen tegen de vrouwen van Rick Rooij, trainer van PSV. Het liep voor de groen-gelen echter anders.

Dit duel ging om de vierde plek in de Azerion Vrouwen Eredivisie. Na een aantal goede maar afgeslagen aanvallen richting het Brabantse doel scoorde PSV Siri Worm na een half uur spelen de openingstreffer. De thuisploeg bleef aandringen maar voor de rust kwam het niet tot scoren. Door onweer en een wolkbreuk boven het stadion werd de rust met een kwartier verlengd.

Na de extra lange rust begonnen de ADO vrouwen opnieuw goed aan de tweede helft. Een poging van Nikki IJzerman ging voorlangs en een voorzet van Lobke Loonen werd door de Brabantse defensie weggewerkt. De eerste uitbraak van PSV was direct succesvol. De snelle Esmee Brugts brak door en scoorde de 0-2, een domper voor de Haagse ploeg. Aangemoedigd door het Haagse publiek ging ADO opnieuw op zoek naar de aansluiting. Die aansluiting kwam in de 62e minuut. Een voorzet van Liz Rijsbergen werd door Nikkie IJzerman tussen de palen gegleden, 1-2. De thuisploeg bleef aandringen maar 97 minuten spelen trok PSV opnieuw aan het langste eind.

Karakteristieken
Scoreverloop: 33. Worm 0-1, 52. Brugts 0-2, 62. IJzerman 1-2
Scheidsrechter: Overtoom
Toeschouwers: 1021

Opstelling ADO Den Haag:
Lorsheyd / Raaijmakers (70. Stoop), Noordermeer, Douma (92. Van Raay), Nelemans / Van Oosten, Van der Wal, Vande Velde (75. Van den Ende) / Rijsbergen, Loonen (70. Susanna), IJzerman

Opstelling PSV:
De Jong / Bross, Hendriks, Koeleman, Levels / Strik, Ripa, Worm / Hulswit, Smits, Brugts

Deel dit bericht op: