Den Haag wint tegen Top OSS 2-1.

Henk Veerman bleek opnieuw belangrijk voor ADO Den Haag. In de wedstrijd tegen TOP Oss scoorde Veerman in de 17e minuut de openingstreffer. Het leek een gemakkelijke wedstrijd te worden maar niets was minder waar. In het prachtige maar eenmalige Escher-tenue (125 jarig jubileum van Escher) moest ADO lang zoeken naar openingen. De thuisploeg kreeg in de resterende minuten van de eerste helft weinig tot geen scoringskansen. Ook de Brabanders kregen weinig tot geen kansen dus werd de kleedkamer na 45 minuten spelen met een 1-0 voorsprong opgezocht voor de thee.

In het tweede bedrijf drong TOP Oss steeds meer aan en even was iedereen bang dat het dezelfde soort wedstrijd ging worden als tegen Telstar. Het was wachten op een tegentreffer en die kwam er ook. Door een misrekening van doelman Nikiéma kwam TOP Oss op gelijke hoogte. Nikiéma dacht dat de hoge bal van Arthur Frans Allemeersch over het doel zag gaan maar door de wind viel de bal achter de doelman in het doel.
Diezelfde Allemeersch kreeg in de 66e minuut zijn tweede gele kaart en kon dus met rood op zak richting de kleedkamer.
Het Haags Kwartiertje bleek ouderwets positief uit te vallen. Een voorzet van Henri Koudossou werd door Veerman achter de doelman gewerkt, 2-1.

Karakteristieken
Scheidsrechter: Martens

Opstelling ADO Den Haag: Nikiema; Koudossou, Asante, Waem, Ché (73. Absalem); Sürmeli, Klas, Van der Sande; Van Mieghem, Veerman, Hamdaoui (73. Ideho)

Toeschouwers: 8285

Velpa making impact with print and shirts

Deel dit bericht op: