Onnodig verlies voor de ADO Den Haag Vrouwen

Voorafgaand aan de wedstrijd werd keepster Barbara Lorsheyd gehuldigd door de club voor haar 250e wedstrijd voor ADO Den Haag Vrouwen.
De thuisploeg begon goed aan de eerste helft, creëerde voldoende kansen maar mistte de scherpte om deze kansen om te zetten in doelpunten. Na een half uur spelen kwam Danique Noordman na een defensieve fout van ADO Den Haag, alleen voor de jubilerende ADO keepster. Barbara Lorsheyd was kansloos op de inzet van Noordman, 0-1. Nog voor de rust kwam de ploeg van PEC Zwolle trainer Joran Pot op een 0-2 voorsprong na opnieuw een defensieve misser aan de kant van ADO Den Haag. Kely pruim maakte hier handig gebruik van en scoorde de 0-2.

In de rust werden direct twee speelsters gewisseld door Sjaak Polak en hij wilde hiermee meer stootkracht aanbrengen in de aanval. ADO Den Haag zette de gasten uit Zwolle in het tweede bedrijf enorm onder druk maar een treffer bleef uit. PEC Zwolle gaat door deze winst in de ranglijst voorbij ADO Den Haag.

Karakteristieken
Scoreverloop: 31. Noordman 0-1, 37. Tiemens 0-2

Scheidsrechter: Aafouallah

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen:
Lorsheyd; Van Oosten, Hendriks, Raaijmakers, Nelemans (75. Dankelman); Verspaget, Van de Westeringh, IJzerman (46. Ravensbergen); Rijsbergen, Amani (46.Van Belen), Looijen (75. Van Raay)

Opstelling PEC Zwolle:
Pondes; Van Koot, Auée, Darnoud, Murray, Pruim, Van Bentem, Noordman (77. Speelman), Van Olst, Maatman, Tiemens

Deel dit bericht op: