Teleurstelling na gelijk spel tegen Helmond sport

ADO Den Haag heeft een wonder nodig om zich alsnog te plaatsen voor de play-offs van de keukenkampioendivisie. De ploeg van Dick Advocaat speelde vrijdagavond 2-2 gelijk tegen Helmond Sport en hierdoor lijkt het gat met de nummer 8 onoverbrugbaar.

De thuisploeg begon de wedstrijd zonder de geschorste Boy Kemper. Ado Den Haag drong meerdere keren goed aan maar faalden in de afronding. De eerste grote kans voor Ado Den Haag kwam na een half uur spelen maar de inzet van Joël Zwarts werd goed gekeerd door de oud ADO keeper Mike Havekotte. In de 36e minuut kwam Helmond Sport op voorsprong. Arno van Keilegom zette zijn ploeg tegen de verhouding in op een 0-1 voorsprong. Met deze achterstand werd de kleedkamer opgezocht waar Dick Advocaat besloot twee verse spelers in te brengen, Sacha Komljenovic en Tyrese Catic werden binnen de lijnen gebracht en namen de plaats in van Kishna en van Breemen. En dat bleek een ‘gouden’ wissel want in de eerste minuut van de tweede helft scoorde Komljenovic de aansluitingstreffer, 1-1.

ADO Den Haag bleef aandringen maar in de 62e minuut kwam Helmond Sport opnieuw op voorsprong door een doelpunt van Martijn Kaars door een fout in de defensie. Opnieuw greep de technische staf van Ado Den Haag in en werden er opnieuw twee verse wissels ingebracht. Catic en Bilate moesten onder andere zorgen voor meer snelheid over de vleugels. Een schot van Thomas Verheydt in een scrimmage voor het doel belandde tegen de touwen en hiermee was de thuisploeg opnieuw langszij gekomen, 2-2 waarna de jacht op een winnende treffer begon. Die kwam er echter niet. Doelman Havekotte ging nog wel de fout in nadat hij een inzet van Mario Bilate door zijn vingers liet glippen. het leverde uiteindelijk een hoekschop op voor de Hagenezen.

De teleurstelling was groot en zichtbaar toen arbiter Erwin Blaak na 95 minuten een einde maakte aan de wedstrijd.

Opstellingen

ADO Den Haag:
Stevens; Rodríguez, Hall, Van Breemen (46. Asante), Absalem (65. Catic); Thomas, Sellouki (65. Bilate), Kishna (46. Komljenovc); Severina (74. Sleegers), Verheydt en Zwarts.

Helmond Sport:
Havekotte; Lion, Kreekels, Van den Eynden, Culhaci (75. Scholten); Maddy (75. Van Ooijen), Vankerkhoven, Chacon, Van Keilegom; Goselink (69. Arias) en Kaars.

Deel dit bericht op: