Arantxa Rus komt naar Den Haag

INTRO De organisatie van het BICT Groep ITF The Hague is in haar nopjes met de komst van Arantxa Rus (32), de nummer 85 van de wereld die er afgelopen week niet in slaagde om het hoofdtoernooi van Wimbledon te bereiken.

Arantxa Rus struikelde in de halve finale van het kwalificatietoernooi van Wimbledon in drie sets over de Canadese Carol Zhao. De nummer 1 van Nederland ziet het ITF-toernooi in Den Haag, waar dit jaar voor het eerst $40.000 prijzengeld te verdienen is, als passend alternatief. De Westlandse deed in 2019 ook al mee; toen won zij de finale in twee sets van Valentyna Ivakhnenko.

‘Dat Arantxa bij ons komt spelen, is zo ongelofelijk gaaf’, zegt Mark-Paul Burgersdijk, toernooidirecteur van het BICT Groep ITF The Hague, die veel tijd heeft gestopt in het onderhouden van het contact met Rus en haar management. Het is de eerste keer dat een speler uit de top 100 meedoet in Den Haag. ‘Dit tilt het toernooi naar een nog hoger niveau.’

Met de komst van Rus krijgt het deelnemersveld van het toernooi, dat maandag 3 juli begint, steeds meer vorm. De gehele week staat Sportcentrum De Rhijenhof in het teken van internationaal toptennis, met diverse side-events en meerdere avonden live-entertainment. Zondag 9 juli staan de finales bij zowel de heren als de dames op het programma. Voor het laatste nieuws, de speelschema’s en uitslagen kunt u terecht op deze website.

Hier zijn de foto’s van het finale van 2022

Deel dit bericht op: