Droomfinale bij dames dubbel en drie Nederlandse heren bij de laatste vier

De ontknopingen van het BICT Groep ITF The Hague staan voor de deur. De finales in het dubbelspel zijn bekend en daarin nemen favorieten Rus en Mladenovic het zaterdag op tegen de titelverdedigers Gimbrère en Haverlag (foto). In het enkelspel zijn de halvefinalisten bekend, met daarbij drie Nederlandse heren en twee dames!

In het enkelspel bij de heren staan maar liefst drie Nederlanders in de halve finale. Max Houkes was de eerste die zich plaatste. Op het center court opende de nummer 2 geplaatst het bal tegen de Georgiër Zura Tkemaladze. Houkes gaf eerder al aan niet vies te zijn van de tropische temperaturen en dat kwam na de eerste set (die hij met 6-3 verloor) tot uiting. In de laatste twee sets stond Houkes hij nog maar één game af: 6-0, 6-1.

Nederlandse onderonsjes

Daarna stonden er twee Nederlandse onderonsjes op het programma. Deney Wassermann versloeg Sander Jong, vorige week nog winnaar van het ITF-toernooi in Alkmaar in twee sets: 6-3, 7-6. Vervolgens knokte Guy den Ouden zich overtuigend langs Ryan Nijboer: 6-1, 6-2. Wassermann neemt het in de halve finale op tegen Max Houkes. Den Ouden treft de Oekraïner Eric Vanshelboim, die in de kwartfinale Haagse trots Guy den Heijer uitschakelde.

Bij de dames zijn Arantxa Rus en Eva Vedder nog in de race voor de titel. Vedder maakte korte metten met de Turkse Cengiz Berfu: 6-4, 6-1. Op het center court konden de toeschouwers weer genieten van Rus. De titelfavoriet uit Monster snelde in de eerste set langs de Amerikaanse Louisa Chirico: 6-0. Lang leek het erop dat Rus de tweede set moest inleveren, maar ze maakte op fraaie wijze een 0-4 achterstand ongedaan: 6-4.

Vedder treft in de halve finale de als vierde geplaatste Sara Beljek. De Tsjechische is pas 17 jaar oud, maar deed al aan drie grandslams mee en staat als groot talent te boek. Rus neemt het op tegen de Bulgaarse Isabella Shinikova.

Dubbelfinales bekend

Zaterdag vanaf 18.00 uur staan de finales in het dubbelspel op het programma. Daarin neemt Rus het samen met de Franse Kristina Mladenovic op tegen Jasmijn Gimbrère uit Voorburg en Isabelle Haverlag, vorig jaar de winnaressen van het dubbelspel bij de dames. Rus/Mladenovic sloten de vrijdag op center court af tegen het dubbel Mateas/Ramirez Portillo. Daarin werd het publiek getrakteerd op enkele fantastische rally’s en werd eens te meer duidelijk waarom Mladenovic de voormalig nummer 1 van de wereld in het dubbelspel is.

Gimbrère en Haverlag, nummers 3 geplaatst, kwamen in de eerste set achter tegen Ilinca Dalina Amariei en Adrienn Nagy. Maar de titelverdedigers herpakten zich knap en wonnen via de supertiebreak: 6-3, 10-7. En dus nemen zij het in de finale op tegen Rus en Mladenovic.

Ook de finalisten bij de heren zijn bekend. Roy Stepanov en Eric Vanshelboim nemen het zaterdag aan het begin van de avond op tegen Aleksandr Braynin en Ivan Marrero Curbelo.

Verslag: PR ITF toernooi

Deel dit bericht op: