HRC – RRC

Haagsche Rugby Club staat in de finale in Amsterdam na winst op RRC

Iets over 15.00 zaterdag 18/5 op HRC; de halve finale van de Ereklasse – en dus van het NK – thuis tegen RRC, een tegenstander waartegen HRC in de eerste fase een steek liet vallen en waar in de champions poule 1x close van werd gewonnen en 1x in de dying seconds van werd verloren. De spanning was voelbaar langs de lijn. Nu moest het gebeuren!

Onder toeziend oog van de wethouder Onderwijs, Jeugd, Sport en Dienstverlening Hilbert Bredemeijer stonden er al snel punten voor de Haagsche op het bord. In de 6e minuut benutte Björn Dolman een penalty kick voor HRC (3-0). Dat herhaalde hij vier minuten later (6-0). Ook RRC mocht – weer twee minuten verder – een kans wagen op de palen, maar miste (6-0). De bezoekers incasseerden daarna twee maal (in de 15e en 20ste minuut) geel. Van die twee spelers overtal wist HRC in minuut 21 te profiteren: Victor Huurman drukte het ovaal achter de lijn (zonder conversie 11-0). Vervolgens bracht RRC, met een benutte penalty, ook punten op het bord (11-3). Het spel golfde op en neer met 7 minuten na de eerste een tweede Haagse try als resultaat (27ste minuut de try was van Olly White en de conversie van Björn Dolman 18-3), kort daarop gevolgd door een tweede rake penalty van het RRC (18-6). De bezoekers kwamen nu sterk door. Voor rust volgde er nog een gele kaart voor HRC en een benutte penalty voor RRC. Bij het rustsignaal liet het scorebord dus een 18-6 stand zien.

De tweede helft liet een vergelijkbaar spelbeeld zien. Twee teams die aan elkaar gewaagd waren en op het scherpst van de snede speelden om die finaleplek. Ditmaal kwam RRC sterk uit de startblokken met een try en conversie (18-16). Akelig dicht, maar gelukkig wist Victor Huurman 3 minuutjes later zijn tweede try te drukken. Het extra comfort van een benut conversie zat er helaas niet in (23-16) en RRC kroop met een benutte penalty toch weer dichtbij (15de minuut 23-19). En in de 29ste minuut kwam RRC toch voor het eerst deze pot op voorsprong (try en conversie 23-26) en omdat HRC ook geel incasseerde werd het nagelbijten lang de lijn….Het zou toch niet weer?! Maar onze mannen lieten de moed niet zakken. Ondanks het ondertal liet captain Olly White in de 36ste minuut zijn tweede try noteren en de conversie van Björn Dolman was ook raak. Weer even lucht? Nee, het was meer dan dat! De stand veranderde niet meer tot het eind signaal en met (weer) een krappe 30-26 zege staat de Haagse voor het tweede jaar op rij in de finale!

Waarschuwing: het kopiëren en gebruiken van foto’s met watermerk is verboden.
Illegaal gebruik kan resulteren in boetes wegens auteursrechtenschending.

Deel dit bericht met je vrienden via: