HRC redt het net tegen RFC Haarlem

Epidermolysis Bullosa (EB) is een verschrikkelijke huidziekte. De huidlagen van iemand met EB laat heel makkelijk los waardoor er heel snel blaren ontstaan. Dit kan echt al bij het minste of geringste stootje gebeuren, een mega groot contrast in vergelijk met de stoten die een rugbyspeler krijgt tijdens een wedstrijd. De kwetsbaarheid van de huid wordt vergeleken met die van een vlinder en daarom worden de kinderen met deze aandoening ook wel Vlinderkinderen genoemd. Om geld in te zamelen en awareness te genereren voor EB werden de HRC Toss Turven bij de thuiswedstrijd tegen RFC Haarlem geassisteerd door 2 Vlinderkinderen.

HRC1 vs RFC Haarlem1 was ondanks het weer goed bezocht. HRC opende de nieuwe perstribune en het spelershome in aanwezigheid van hare excellentie Susannah Hayden Gordon (ambassadeur van Nieuw Zeeland) en een groep geweldige sponsoren. Het publiek kwam niet voor niets want het werd een super spannende pot.

HRC kwam lekker uit de startblokken met al in de 2de minuut een signature drop goal van David Weersma (3-0). Haarlem zette daarin 4de minuut echter meteen een try tegenover (3-5) en deed dat 2 minuten nogmaals (nu met conversie 3-12). In de 14de minuut was het the man with the golden boot – (player of the year 2022 2023) David Weersma – die het oval nogmaals tussen de palen liet verdwijnen en HRC liet aansluiten tot 6-12. Maar hij had nog meer in petto ook in 19de en 21ste minuut kickte hij trefzeker en zo kwam de stand in balans 12-12. En toen Taffy Kahembe in de 28ste minuut ook nog een try drukte met een ook die conversie goed was stond er een best fijne 19-12 op het bord. Dat bleef – ondanks een gemiste penalty kick voor Haarlem en een rode kaart voor beide teams – zo tot het rustsignaal.

In de tweede helft werd het super spannend want in de 8ste minuut bracht de geconverteerde try van Haarlem de stand weer in evenwicht 19-19 en dat bleef lang staan! HRC kreeg meerdere kansen maar wist het bord pas in de 32ste minuut weer in beweging (weer een drop goal van David Weersma 22-19) en in de 39ste minuut flikte hij het opnieuw waarmee hij de eindstand op 25-19 bracht.

Tekst: PR HRC

Deel dit bericht op: