HRC laat voorsprong uit de handen glippen

Al in de 2de minuut was het schrikken, maar de penalty kick voor Gooi werd gemist. Een kwartier later lukte het HRC’s David Weersma wel om een penalty te verzilveren en kwamen de eerste punten op het bord voor het thuisteam (3-0). In 23ste minuut wist Bjorn Dolman HRC verder op voorsprong te brengen met een try. De conversie werd helaas gemist (8-0). 5 minuten later kwam ’t Gooi terug (try met conversie 8-7). Daarna was het echter weer HRC. In de 33ste minuut drukte Siem Noorman een try vanuit een gewonnen scrum. Deze keer ging de conversie wel tussen de palen (15-7).

Na de rust was het ’t Gooi dat het bord meteen weer in beweging bracht: een try en ook de conversie werd niet gemist (15-14). En hoewel HRC nog kansen kreeg (waaronder een penalty kick in de 47ste minuut die tegen de paal kwam) kwamen er geen punten meer voor Den Haag op het bord. ’t Gooi wist in de 53ste minuut nog wel een try te drukken en in de laatste minuut een penalty te verzilveren waardoor de eindstand op 15-22 kwam.
Verslag: PR-HRC