HRC beloften houden de punten in huis tegen RC Eemland 20-6.

Er is een nieuwe klasse geïntroduceerd met het seizoen 2023-2024, de Future klasse. Studententeams en 2de teams van Ere- of Eerste klasse teams die bewijzen het niveau te hebben door zich te plaatsen voor de Eerste Klasse, komen uit in deze nieuwe competitie waar talentontwikkeling van jonge spelers, coaches en match officials op een hoog niveau het hoofddoel is.

De eerste (thuis)wedstrijd van ons belofte team (gesteund door meer spelers met ervaring) in de future klasse kende een zware eerste helft.

Na 9 minuten benutte Eemland 2 een penalty kick (0-3) en in de 17de minuut deden ze dat nogmaals (0-6).
In de 22ste minuut wist HRC 2 – na een mooie kick van Philip Mossman – scoorde Flores Dullemond de eerste try van de wedstrijd. Helaas werd de conversie gemist. 5-6. Ruim 10 minuten later kregen de bezoekers de kans de voorsprong wat verder uit te bouwen met een derde penalty kick, maar die werd gemist. Kort daarna – de 36ste minuut – nam HRC de leiding over (try zonder conversie 10-6) en met die stand gingen de teams de rust in.

Als er al weer 24 minuten gespeeld is volgt er een nieuwe try voor HRC. De kicker is echter (nog) niet op schot want ook deze conversie wordt gemist. (15-6). Als we ruim 10 minuten verder zijn druk Bas Michel een volgende try voor het thuisteam dat het aanzienlijk makkelijker heeft dan in de eerste helft, maar met name de laatste meters toch hard moet werken. Een slimme bal van Jelle Harland slechtte de Eemlandse verdediging echter (20-6). Na dit huzarenstukje werd er niet meer gescoord zodat ook de eindstand 20-6 was.

Tekst: PR HRC

Deel dit bericht op: