HRC wint van RC Eemland

De laatste reguliere competitiewedstrijd, de teams die elkaar vorig jaar in de finale troffen en toch ook wel een van HRC’s meest geduchte tegenstanders. Dat beloofde vooraf spektakel en een close match te worden.

De bezoekers gaven onmiddellijk hun visitekaartje af
door in de 6e minuut een try met conversie te scoren (0-7). Maar het was duidelijk dat de Haagse Eemland ditmaal graag de baas zou zijn. Slechts een paar minuten later (10de minuut) zorgde Björn Dolman voor aansluiting met een penalty kick (3-7) en in
De 15de minuut herhaalde hij dat kunstje (6-7).

Zo’n minuut of vijf later kreeg hij het thuispubliek op de banken – want even leek HRC op 9-7 voor te komen – maar die penalty kick werd afgekeurd en de stand ging terug naar 6-7. Het extra dompertje dat er in de 24ste minuut overheen kwam was de try- en conversie voor Eemland (6-14). Maar met weer een door Björn Dolman benutte penalty kick in de 34ste minuut was het bij rust (9-14) nog niet gespeeld.

In de 3de minuut werd er weliswaar een penalty kick door Björn gemist maar 3 minuten verder volgde de eerste Haagse try door Kees de Bruin en de conversie van Björn die de Haagse op een voorsprong van 16-14 brachten.

In de 10de minuut counterde Eemland nog (try en conversie 16-21), maar daarna moest het even met een man minder. De Haagse wist (tegen het einde) van dat overtal te profiteren (22ste minuut try en de conversie van Brörn Dolman 23-21).

In de 30ste minuut volgde er een mooie interceptie van Kai van Kampen (try en conversie door Björn, 30-21) en Victor Huurman maakte het Haagse feestje compleet door in de 36ste het ovaal achter de lijn en de eindstand op 35-21 te brengen