Korfbalderby wordt gewonnen door de kanaries

KHV Ons Eibernest vs KV Die Haghe; 22-33

In de gezellig gevulde sporthal van Ons Eibernest begon de wedstrijd tussen de Eibers en de Kanaries rond 19:00. De messen waren goed geslepen en de teams leken er zin in te hebben.
Ondanks de steeds aanwezige lichte voorsprong van Die Haghe, ging het lang gelijk op. Bij rust was het 11-16 en de thuisploeg kwam na rust wel nog dichterbij tot 16-18. Toen ontstond echter wat gerommel. Lichte blessures en wat gedoe en irritatie richting de arbitrage, kwam het spel van de Eibers niet ten goede. De gasten profiteerden hiervan en met dank aan het meegereisde publiek dat als negende man vanaf de tribune een aardig potje invloed had, werd vanaf halverwege de tweede helft elk doelpunt zeer uitbundig gevierd. De Eibers gaven de strijd op en Die Haghe won overtuigend met 11 punten verschil. De overwinning werd gevierd alsof het landskampioenschap binnen was gehaald. (toch nog een klein beetje provocatie aan het einde van een mooie stadsderby)