Nieuwerkerk en KVS houden elkaar in evenwicht

09-03-2024, 19:00u: Nieuwerkerk 1 – KVS 1
De Kleine Vink Hal, Nieuwerkerk
Uitslag: 24-24 (13-12)

In een afgeladen De (te) Kleine Vink Hal werd in de hoofdklasse het degradatieduel tussen Nieuwerkerk (7) en KVS/Groeneveld Keukens (6) gespeeld. Voor beide partijen gold dat bij winst behoud in de hoofdklasse zou inhouden dus er stond iets op het spel.

KVS begon vlijmscherp aan de wedstrijd en nam direct een flinke voorsprong. Na 8 minuten spelen hadden de Supervissen uit Scheveningen al een voorsprong van 5 punten opgebouwd (3-8). Maar Nieuwerkerk herpakte zich en kwam langzaam terug. Met nog 5 minuten op de klok, kwam de Nieuwerkerk op voorsprong (9-8). Een mooie actie van Youri Nadorp bracht de ruststand vlak voor het fluitsignaal weer op 13-12 voor de thuisploeg.

In de 2e helft trok KVS de stand snel recht en liep na 10 minuten spelen uit tot 2 punten voorsprong (17-19). Maar ook nu vocht Nieuwerkerk zich terug en pakte wederom de voorsprong; met nog 5 minuten te spelen werd de stand op 21-20 gebracht. Het publiek liet van zich horen en maakte zich op voor een spannende eindstrijd. In de laatste minuut kwam Nieuwerkerk weer op voorsprong, 24-23. Maar met nog 12 seconden op de klok hield Jesse van der Toorn van KVS het hoofd koel en benutte een terechte stip. Hij zette de eindstand 24-24 op het bord, een terechte uitslag. Nieuwerkerk is veilig voor degradatie, KVS mag volgende week in de laatste ronde proberen om te overleven in de hoofdklasse. Prachtige wedstijd in een sfeervolle ambiance!
Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht op: