Meervogels 1 – KVS 1

KVS pakt volle buit in thriller tegen Meervogels

KVS/Groeneveld Keukens ging op bezoek bij Meervogels in Zoetermeer. Een mooi affiche, beide teams zorgen immers altijd voor een spektakelstuk. Vorig seizoen pakten de Supervissen nog een punt mee door in de laatste seconden de gelijkmaker te scoren. KVS moet winnen om directe degradatie te ontlopen, maar ook Meervogels gaat altijd volle bak er tegenaan. Voor de start van de wedstrijd werd met een indrukwekkende minuut stilte het overlijden van één van de verenigingsleden van Meervogels herdacht.

In de eerste helft pakte KVS direct de leiding met 1-4 maar de Meervogels vochten zich mooi terug. Vanaf dat moment ging het gelijk op en gaven beide partijen elkaar niets toe. Uiteindelijk wisten de Lakebirdies met een nopte voorsprong de rust in te gaan bij een stand van 12-10.
Na de rust lieten de Meervogels er geen gras over groeien en liepen verder uit tot 15-11. Maar nu was het aan KVS om zich terug in de wedstrijd te spelen en met nog 17 minuten op de klok werd de stand weer gelijk getrokken. Vanaf dat moment ging het weer gelijk op en gaven de teams elkaar maar weinig toe. Het publiek kon zich opmaken voor een zinderende eindfase. Met nog 1 minuut op de klok leidde KVS met één punt, 21-22, maar Meervogels versierde een stip en winst de stand gelijk te trekken. Met nog 42 seconden op de klok en balbezit zat er meer in voor de ploeg uit Zoetermeer maar die aanval leverde uiteindelijk niets op. Terwijl iedereen zich neerlegde bij een gelijkspel stuurde Christiaan Spaans de bal nog één keer het aanvalsvak in met een prachtige assist op Youri Nadorp. Die legde onmiddellijk van grote afstand aan en met een heuse buzzer beater gingen de punten volle bak mee naar Scheveningen. Een prachtig spektakel met een spectaculair einde! De Scheveningers zijn inmiddels weg uit de directe degradatiezone en nemen nu de 6e plaats in.

Uitslag: 22-23 (12-10)

Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht met je vrienden via: