KVS/Groeneveld Keukens geeft uitstekend partij tegen Fortuna

16-09-2023, 15:30u: KVS 1 – Fortuna 1
Cas van Dijk park, Scheveningen
Uitslag: 18-26 (9-10)

In de najaarszon van het Cas van Dijkpark ontving KVS/Groeneveld Keukens het op papier veel sterkere korfbal league team van Fortuna. De Scheveningers hadden bij afwezigheid van hoofdcoach Patrick den Hertog een beroep gedaan op het in het vorige seizoen succesvolle duo André Kuipers en Hans van der Plas. Verder kampte de thuisploeg nog steeds met de nodige blessures.

De supervissen gingen zeer voortvarend van start en pakten brutaal de leiding. Na een kleine 10 minuten spelen stond er een voorsprong van 4-2 op het scorebord en Fortuna moest aanzetten. De stand werd snel gelijk getrokken, maar KVS kon Fortuna goed volgen. Fortuna ging met slechts een minimale voorsprong de rust in: 9-10.

De start van de 2e helft liet hetzelfde beeld zien. KVS was wederom in staat om Fortuna te volgen maar was niet meer in staat om op voorsprong te komen. Heel langzaam bouwde Fortuna de voorsprong verder uit en halverwege de 2e helft was de stand 15-19. Toch lukte het Fortuna niet om de voorsprong verder uit te bouwen, mede omdat KVS met veel inzet bleef spelen. Met nog 5 minuten op de klok was de stand 16-21 in het voordeel van de Delftenaren. Maar in de laatste 5 minuten was de energie eruit bij de Scheveningse formatie en lukte het niet meer om aan te haken. Uiteindelijk bedroeg de eindstand 18-26 waarbij KVS een prima pot op de mat legde en het Fortuna de overwinning zeker niet cadeau gegeven heeft.

Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht op: