KVS handhaaft zich in de hoofdklasse

KVS heeft zich gehandhaafd in de hoofdklasse door van concurrent Nic uit Groningen te winnen. Het duel tussen de nummers 5 en 6 uit de hoofdklasse stond voor afgelopen zaterdag op het programma maar vanwege het overlijden van een jeugdspeelster van Nic werd het duel uitgesteld. Voordat het duel begon werd stilgestaan bij deze trieste gebeurtenis met een minuut stilte en een woord van de voorzitter van KVS namens de spelers van Nic. Een indrukwekkend en emotioneel moment.

Voor beiden teams stond het voorkomen van degradatie op het spel. KVS had genoeg aan een gelijkspel, Nic moest winnen om degradatie te voorkomen. En dat bleek direct bij de start van de wedstrijd. Beide teams gingen er vol voor en gedurende een groot deel van de eerste helft ging de strijd gelijk op. Maar na verloop van tijd lukte het KVS om de overhand te krijgen en nam de regie in het duel. De Groningers konden het goede spel van de Supervissen niet meer bijhouden en gingen met een achterstand van 17-12 de rust in.
In de tweede helft ging het in de beginfase wederom gelijk op. KVS liep iets uit maar Nic wist toch steeds het gat constant te houden. En ook nu hielden de Scheveningers controle over de wedstijd en werd in de laatste fase de voorsprong snel vergroot. De einduitslag was 30-21 en KVS stelde met nog 2 wedstrijden te spelen haar verblijf in de hoofdklasse voor volgend seizoen veilig. Nic is nog niet uit de gevarenzone maar heeft nog steeds een goede uitgangspositie voor een langer verblijf in de hoofdklasse.

21-03-2023, 21:30u: KVS 1 – Nic 1
Sporthal De Blinkerd, Scheveningen
Uitslag: 30 – 21 (17 – 12)

Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht op: