Fortuna – LDODK

LDODK wint van Fortuna en blijft koploper

In een goed gevulde Fortuna sporthal ontvingen de Delftenaren de koploper uit de Kenonz Korfbal League, LDODK uit Gorredijk.

Voor Fortuna was winst belangrijk om naar de bovenste plekken te kunnen blijven kijken in verband met de play-offs. Voor LDODK betekende winst versteviging van de koppositie. Na vorige week, waar Fortuna met ruime cijfers van DOS’46 won, hebben de Delftenaren vertrouwen kunnen tanken.

Met dat vertrouwen leek het goed te zitten, want de ploeg uit Delft ging met een 12-10 voorsprong rusten.

De tweede helft kende een ander beeld, LDODK kwam langszij en Fortuna probeerde de aansluiting te blijven houden. Gemiste strafworpen en gehaaste schoten maakte dat Fortuna die aansluiting niet meer kon vinden, waardoor LDODK verder uitliep.

Uiteindelijk wist LDODK met de punten naar huis te gaan en behield de koppositie in de Kenonz Korfbal League na een overwinning met 20-25.

Alle ploegen boven Fortuna maakten geen fouten en wisten hun wedstrijd te winnen. Fortuna staat nu op een 5e plaats met 5 punten achterstand op de nummer 4, DVO. De competitie telt nog 5 wedstrijden voordat de play-offs van start gaan.
Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht met je vrienden via: