DIE HAGHE BESLIST DERBY IN EINDFASE EN BLIJFT ONGESLAGEN

Met nog 3 wedstrijden te gaan, ging het in de stadsderby Achilles – Die Haghe alleen nog om de eer. Achilles moest dit seizoen al vaker zijn meerdere in Die Haghe erkennen: eerst tijdens de Haagse Korfbal Dagen en daarna de eerste competitiewedstrijd.

Gelijk op
Natuurlijk was de druk van het móeten winnen er af, maar bij zo´n stadsderby spelen andere emoties mee. Zo ook deze wedstrijd: Die Haghe begon sterk en kwam al snel met 1-3 voor, maar Achilles had duidelijk geen zin zich weg te laten spelen. Met hard werken en een zuivere afronding namen “De Leeuwen” brutaal een 5-3 voorsprong. Die Haghe moest dus aan de bak en er ontspon zich een heerlijk duel waarbij de Kanaries steeds aan de goede kant van de score bleven, maar moesten toestaan dat Achilles tot aan de rust prima bijbleef. Ruststand 12-12.

Vechtlust
De 2e helft was het genieten van de vechtlust en de mooie aanvallen bij beide teams. Die Haghe bracht met 13-16 het verschil voor het eerst op 3 punten en dat bleef zo tot 15-18. Nu volgde er een periode waar Die Haghe het vizier niet op scherp had staan. Hier profiteerde Achilles goed van en het wist zelfs op 19-18 voorsprong te komen. De laatste 5 minuten was het toch weer Die Haghe dat het verschil wist te maken met 3 scores op rij. Het laatste doelpunt van Achilles was nog voor de statistieken.

Stand
Die Haghe blijft de ongeslagen kampioen en wil dit graag de laatste 2 wedstrijden zo houden. Onderin is het nog wel erg spannend, waarbij de nummers 6 t/m 8 uit moeten vechten wie er in de Overgangsklasse blijft.

Logo Zeefdruk Westland

Deel dit bericht op: