Zoetermeer Panters – Snackpoint Eaters

Snackpoint Eaters Limburg winnen van Zoetermeer Panters.

Eerste periode

Na een aantal minuten weten de Panters op voorsprong te komen en scoort Tobie Collard de 1-0. Kort daarna mag Panter Michael van Rijswijk plaatsnemen op de strafbank voor cross Checking. Gelukkig weten de Panters het dicht te houden en volgt er geen goal. AhumTV en de verslaggever zijn niet veilig want er vliegt een puck de tribune in. Gelukkig raakt niemand gewond. Wanneer de Panters weer net lekker in de wedstrijd komen volgt er een minor penalty straf voor Berry Donders. Terecht vraag je je af? Er gebeurde namelijk meer…De Eaters krijgen op hun beurt ook een straf voor roughing. Deze 4 -op- 4 situatie weten beide teams het goal dicht te houden. Helaas mag Michael van Rijswijk niet veel later weer plaatsnemen in de strafbank voor interference.

De straf is zeker in het nadeel van de Panters want daar is een sneaky Limburg Eater die door de Panter defence rushed en de gelijkmaker scoort: 1-1 staat op het scorebord. De Panters hebben nog een paar mooie hits en slapshots in de eerste periode. Er komt nog een straf aan voor Eater Tom Marx, maar de Panters weten helaas niet uit de powerplay te scoren.

Tweede periode

De Panters worden weer gelijk aan het werk gezet maar onze goalie houdt de aanval goed tegen. Deze periode zijn zowel de Panters als de Eaters wat agressiever gaan spelen. Veel speelt zich nu echter af in het Panters vak, maar dat moet natuurlijk andersom. Er volgt weer een straf voor de Panters: Bas Tammerijn mag deze keer de strafbank in. De 4-op-5 situatie is dan wel hard werken maar ze weten het wederom dicht te houden. Er volgt een straf voor Eater Martijn Geerligs. De 4-op-5 situatie zou in het voordeel van de Panters moeten zijn maar dit is helaas niet het geval: Cody van Lierop weet shorthanded de 1-2 te scoren. Er volgt nog een mooie poging van Joy Turpijn maar 3 seconde later mag de Eater de strafbank verlaten: op aangeven van Harley Verkroost rushed Martijn Geerligs richting het goal….. en scoort de 1-3. Na de face-off komt er nog een overtreding aan voor Kai Willemse. De Panters hebben nog wel een aantal mooie pogingen om te scoren maar helaas zonder resultaat. Giancarlo van Ulsen krijgt vervolgens een volle elleboog op zijn kaak en blijft dizzy liggen….. maar dit is blijkbaar niet opgemerkt door de refs want er wordt gewoon doorgespeeld. Joy Turpijn en Rick van Haren doen nog een poging en de Eaters krijgen vlak voor het einde van de tweede periode een straf voor Cross checking.

Laatste periode

Met nog 1 minuut 47 aan PP gaan de Panters in volle vaart aan de slag en proberen uit de powerplay nog een score te behalen.  Dat lukt helaas niet. Het is weer hard werken voor de Panters: Toby Collard weet zich door de Eaters defence heen te wurmen maar helaas blijft een score uit. Één van de linesman rijdt vervolgens “in de weg” en wordt geraakt door een Eater en Panter die met elkaar om de puck battelen. Er wordt na kort overleg met de coaches kortstondig doorgespeeld met één linesman en de hoofdref. De Panters krijgen nog een paar mooie kansen maar helaas weet ex- Panter Harley Verkroost de scoren te vergroten en winnen de Geleen Eaters met 1-4.

Bron: Zoetermeer Panters

Deel dit bericht met je vrienden via: