UltimAir Hijs Hokij – UNIS Flyers Heerenveen

UNIS Flyers Heerenveen Pakt Landskampioenschap na Overwinning op UltimAir Hijs Hokij

In een adembenemende strijd heeft UNIS Flyers Heerenveen zich tot landskampioen gekroond door UltimAir Hijs Hokij met 1-2 te verslaan. De intense finale in De Uithof startte sterk voor Heerenveen, met vroege doelpunten van Frankie Pucci en Henri Ruotsalainen. Ondanks een tegengoal van Raymond van der Schuit bleef de wedstrijd onbeslist tot de derde periode.

Beide doelmannen, Martijn Oosterwijk voor Heerenveen en Brett Magnus voor de thuisploeg, schitterden in de tweede periode waarin niet werd gescoord. De derde periode barstte los met toenemende intensiteit en een cruciale beslissing van de arbitrage resulteerde in een powerplay voor Heerenveen. Die kon hierdoor op acht minuten voor het einde het winnende punt scoren via de stick van Lowie Vreys, waarmee de eindstand op 1-2 kwam.

Ondanks verwoede pogingen slaagde Hijs Hokij er niet meer in de score gelijk te trekken, en zo werd UNIS Flyers Heerenveen de nieuwe landskampioen van Nederland.

Er was ook nog een onbegrijpelijke beslissing van scheidsrechter Sterkens, die na afloop van de wedstrijd schorsingen uitdeelde aan de coach en twee spelers van Hijs. Het publiek liet hoorbaar hun ongenoegen blijken op deze vreemde nabrander waardoor Niddery en coach Kronenburg afwezig zullen zijn tijdens de eerste kwartfinalewedstrijd van de Playoffs tegen Leuven op 8 maart. Melissant is voor twee duels geschorst.

Deel dit bericht met je vrienden via: