HIJS pakt beker in overtime met 2-1

De drie innings waren niet genoeg om een uitslag te bepalen. In de eerste twee periodes bleef de stand 0-0 in de bomvolle Uithof. De Hagenezen en aartsrivaal Unis Flyers uit Heerenveen waren echt aan elkaar gewaagd. Het spel was fel en spannend, maar er werd fair gespeeld. Publiek kon genieten van een spannende pot.

Pas in de derde periode opende de Friezen na acht minuten de score via Jasper Noordemann. Het antwoord daarop kwam gelukkig snel door een treffer van Bjorn Borgman van de thuisploeg. Ook mensen thuis konden via de directe uitzending van de NOS meegenieten en zien dat de stand in de reguliere speeltijd niet meer veranderde.

Omdat een ijshockey wedstrijd altijd een winnaar moet hebben, kregen we eerst een overtime. Drie tegen drie en voor beide teams een goalie. Dat verliep moeizaam voor het team van de Haagse coach Chris Eimers. Gelukkig voor hem werden de kansen niet benut door de Flyers. Door een straf van twee minuten voor de Flyers Met nog een paar seconden op de klok was het Jay de Ruiter die voor de overinning zorgde. Via de paal vloog de puck het doel in en de Uithof ontplofte! UltimAir Hijs Hokij had voor de vijfde maal de Nederlandse beker gewonnen!

Deel dit bericht op: