HIJS Hokij deelt eerst klap uit

In de thuiswedstrijd was UltimAir Hijs Hokij duidelijk de baas over Golden Sharks Mechelen. In een goed gevulde Uithof lieten de mannen van Chris Eimers zien waarom ze tot de top behoren in de Bene League competitie.

De eerste periode leverde wel mooie momenten op maar gescoord werd er niet. Pas in de tweede periode kwam het op gang. Daarin werd twee maal gescoord door HIJS: Jaidy van Mourik maakte de eerste treffer en binnen de minuut was het Chad Niddery die goalie Mike Gyesbrechts wist te passeren. Maar de Sharks vonden aansluiting doordat Stefaan Swennen de puck voorbij de prima spelende Brett Magnus kreeg.

De derde periode gaf Den Haag zijn kaartje af, in een powerplay werd de 3-1 gescoord door Donovan de Zwart, ook de 4e treffer kwam van zijn stick. Kort voor het einde zette Justin Evers het scorebord op een mooie 5-1 overwinning.

Hijs pakt hiermee het eerste punt. De tweede wedstrijd staat voor zondag 5 maart om 17:00 uur op het programma in Mechelen. Als HIJS daar weer wint dan gaat het door naar de halve finale. Als Mechelen thuis wint is er een derde duel nodig die op dinsdag 7 maart in Den Haag wordt gespeeld.

Adam Brock was vanavond de scheidsrechter met Bram Zwarthoed en Louis Beelen op de lijnen.

Deel dit bericht op: